Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.10.2018

Do Slavie přišel David Jošt v září z Nejzbachu Vysoké Mýto. V této sezoně už stihl úspěšně reprezentovat na akademickém mistrovství světa. V prvním zápase proti Helasu Brno mu střelecké štěstí nepřálo, v Liberci už si první slávistickou trefu připsal. A hned vzápětí přidal po další své individuální akci druhý gól.

Jaký to byl v Liberci vlastně zápas?
Nebylo to od soupeře úplně futsalové pojetí, my jsme si od začátku šli za tím, co jsme chtěli. Od začátku nám to tam padalo. Byl jsem rád, že jsme nemuseli být nervózní. Hned jsme vedli a bylo to v naší režii.

Prozradíte něco z taktiky, která fungovala?

Hrají to na vysunutého pivota, proto jsme je chtěli dorážet tak, aby to na něj nemohli dávat míče, snažili jsme se zakrývat jejich silnější nohu, aby se k těm přihrávkám nedostávali, aby se to na nás nehrnulo. Myslím si, že se nám to docela dařilo.

Minule jste říkal, že gól nedáte asi nikdy, ale přišly hned dva a třetí byl na cestě…
Upřímně řečeno, už jsem dlouho opravdu gól nedal, takže jsem rád, že to tam spadlo. Třeba se to teď rozjede. (úsměv)

Na konci to vypadalo, že nikdo nechcete dát ten desátý gól, abyste nemuseli platit do kasy. Nakonec to na sebe vzal Ivan Krstevski. Bude to pro něj drahé?
Myslím, že ano. Pokladník to říkal hned na hřišti, že za desátý gól se platí. Alespoň bude něco do kasy na rozlučku.

Co jste říkal výkonu Marka Karpiaka v bráně?
Byl dneska famózní. Popravdě řečeno, já jsem v něj ze začátku úplně nevěřil, ale každým zápasem mne přesvědčuje, že je výborný gólman. Doufám, že má před sebou zářnou budoucnost.

Co vy, jak se ve Slavii cítíte?
Je to pro mne všechno nové, ještě si zvykám. S tak technickými hráči jsem ještě nikdy nehrál, takže nevím, jestli si s nimi úplně rozumím, ale každým tréninkem se do toho dostávám, myslím si, že to půjde.

Sobotní soupeř Svarog Teplice, co od něj čekáte?
Bude to o něčem jiném, Sparta tam prohrála, což je důkaz, že se proti nim body lehce dělat nebudou. Myslím si, že když se semkneme, takže to zvládneme.

Pozval byste fanoušky?
Přijďte určitě! Fanoušci se vždycky hoděj! (úsměv)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700