Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.9.2018

Trenér Ivan Božovič připravuje tým na utkání třetího kola VARTA futsal ligy, které sehrajeme na půdě nováčka v Liberci, kde se střetneme s domácími FTZS (utkání druhého kola se Spartou je odloženo jako televizní na 12.10). Liberec v prvním kola dostal třináct branek na Spartě, ve druhém kole však vysoko doma porazil Českou Lípu.

Víte něco o Liberci, byl jste tam už někdy, nebo přijedete poprvé?
V Liberci jsem nikdy nebyl, ale slyšel jsem, že je to hezké město, kde se hodně sportuje. Samozřejmě, že jsem viděl oba zápasy, které Liberec odehrál v lize. Je jasné, že jsou to odlišné týmy, když hrají doma a venku. Určitě zklamání z první prohry na Spartě dlouho neřešili a ukázali, že jsou na domácí palubovce velmi nebezpeční.

Co od domácích futsalistů očekáváte?
Jsou to dobře fyzicky vybavení hráči, mají vysoké postavy, nevyhýbají se kontaktům a soubojům. Mají několik velice nebezpečných leváků, nebojí se hrát jeden na jednoho a střílet z dálky.

Čím se bude chtít Slavia v Harcově prezentovat?
Musíme chtít hned od začátku prosadit svůj styl hry a musí být od první vteřiny zřejmé, že jsme si přijeli pro tři body. Budeme chtít hrát ve vysokém tempu s velkým počtem náběhů a rychlých přechodů do útoku, což by nemuselo domácím vyhovovat.

V týmu máte spoustu individualit, Pršič dal v prvním zápase pět branek. Čekáte, že se bude dále zlepšovat?
Futsal je kolektivní sport, který sice hrají jednotliví hráči, ale nejdůležitější je týmový výkon. Naši hráči jsou dobří futsalisté, ale svoje umění musí využít pro tým. Marko dal proti Helasu pět branek, ale to neznamená, že v příštím utkání nebude hlavním střelcem někdo jiný. Slavia, kterou vedu, nebude nikdy stavět svoji hru na jednotlivci. Musíme hrát jako tým. Jsem rád, že se v Liberci také konečně předvedeme v nejsilnější sestavě.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700