Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.6.2018

Dalším, kdo se ohlédl za minulou sezonou 2017/2018, ve které Slavia skončila na šestém místě, je Martin Brychta. Stejně jako jeho spoluhráči ji nehodnotí jako úspěšnou, přesto v ní našel pozitiva, mezi kterými je přechod na nový styl hry. V té nové sezoně očekává návrat se Slavií do boje o nejvyšší příčky.

Jak hodnotíte minulou sezonu?
Uplynulou sezónu hodnotím jako novou zkušenost jak pro mě, tak myslím i pro klub. Nastaly určité změny v realizačním týmu i v hráčském kádru, začal se praktikovat nový herní styl, to všechno s sebou přineslo jak pozitiva, tak i negativa. Celkově sezónu nemůžu hodnotit jako úspěšnou, ale ani neúspěšnou. Myslím, že tým měl na víc než šesté místo, ale k tomu, abychom byli úspěšnější, bylo zapotřebí udělat mnohem více.

Co podle vás rozhodlo ve čtvrtfinále?
Kdybych měl pojmenovat jeden rozhodující faktor, který rozhodl čtvrtfinále, tak to byl z naší strany přístup ke všem třem zápasům. Další rozdíl byl i v kvalitě obou týmů. Sparta měla na své straně řadu zkušenějších hráčů, což se také v důležitých fázích zápasů projevilo. Ale to, co zdobilo Slavii v předchozím stříbrném ročníku - ta vůle jít za vítězstvím, se pro mě najednou vytratila. Jistě, řada kvalitních a vítězných typů hráčů odešla, ale myslím si, že tento tým mohl Spartu potrápit ještě více a alespoň jeden ze tří vyrovnaných zápasů vyhrát.

Jak jste vy osobně spokojený se svými výkony?
Vím, že je stále co zlepšovat, takže nikdy se svými výkony nejsem úplně spokojený. Byly zápasy, které mi sedly více a pak ty, ve kterých se zrovna nedařilo, ale vždy jsem se snažil nechat na hřišti momentálně to nejlepší. A tak to bude i nadále!

Co konkrétně byste chtěl zlepšit?
Vylepšovat by se dala řada věcí. Jako hlavní u sebe vím, že bych se mohl zlepšit v koncovce, tím pádem dát i více gólů. Jinak se veškeré zlepšování bude odvíjet od tvrdé práce na tréninku. U klubu je vždy co zlepšovat. Do jisté míry disciplína a touha vyhrávat.

Jak se daří vašemu otci, který v minulosti Slavii vedl jako trenér?
Tátovi se daří dobře, mimo své práce v rodinném podniku momentálně trénuje v Mýtě mladé třináctileté fotbalové talenty. Tato věková kategorie hraje na polovinu hřiště, takže v trénování využívá zkušenosti ze hry na malém prostoru a myslím, že ho to baví. Ale z futsalového prostředí neodešel, teď působí jako asistent u reprezentační devatenáctky.

Co očekáváte od nové sezony, která se už pomalu blíží?
Od nové sezóny očekávám, že Slavia bude bojovat o nejvyšší příčky. Myslím, že je schopná sestavit dobrý tým, který by navázal na stříbrný úspěch, ale důležité bude, jak si klub sedne po všech stránkách. Já osobně bych byl velmi rád, kdybychom předváděli pěknou hru, na kterou bude chodit spousta lidí a bude je bavit.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700