Vloženo dne: 21.3.2018

Ve druhé části rozhovoru s předsedou klubu SK Slavia Praha Danielem Kolmanem se vrátíme k situaci týkající se Antonína Hrdiny, který se s týmem dále nepřipravuje. Dne 28.2 klub AC Sparta Praha zveřejnil níže uvedený článek, kde se prezident Sparty pan Ago Simitči vyjadřuje k přestupu jmenovaného hráče a tvrdí, že od léta bude Hrdina Sparty. V první části rozhovoru, který jsme zveřejnili 12.3, Daniel Kolman komentoval dění ohledně neoprávněného startu hráčů Sparty a následné kontumace utkání tohoto klubu.

Antonín Hrdina patřil k nejlepším hráčům Slavie, působil v ní již od juniorských kategorií, je držitelem několika medailí, mimo jiné má bronz a stříbro s A týmem z posledních dvou sezon, ještě před tím získal se Slavií několik medailí včetně mistrovského titulu, v juniorských kategoriích U-17 a U-19. Proč ho nyní nemůžeme vídat v sešívaném jak jsme byli zvyklí?
Předem musím říct, že mám k Tondovi nadstandardní vztah, a jeho postoj ke klubu mě velmi mrzí. Tento hráč má talent od Boha, bohužel s tím nejde ruku v ruce také jeho vztah k plění povinností, a respektování autorit. Již před začátkem letošní sezóny měl problémy s naším tehdejším sportovním ředitelem, nyní také se současným trenérem. Důvody jejich třecích ploch byly v podstatě úplně stejné. Nicméně k počátku současného stavu. Antnonín se zcela bez omluvy nedostavil na přátelské utkání s Piněrolou Bratislava. Poté co mu bylo sděleno, že klub tuto skutečnost považuje za závažné porušení Standardní profesionální smlouvy, kterou má s klubem uzavřenou, z něhož budou vyplývat sankce, nastala celá další série přestupků. Pro nás v tuto chvíli není aktuálním tématem jeho přestup, ale závažné porušování smlouvy ze strany hráče, které disciplinárně řešíme.

Oficiální webová stránka AC Sparta Praha informovala o vynaloženém úsilí a žádostí o přestup, a také o tom, že s klubem bude Hrdina trénovat až do letního přestupu. Jak je to možné?
V první řadě musím konstatovat, že tento postup považuji za zcela nekorektní, a odporující jakýmkoliv alibistickým řečem o dobrých vztazích. Při čtení vět o pražských klubech a jejich kamarádšoftu jsem se musel smát, a říkal jsem si, že sparťanští fanoušci musí skákat vzteky metr vysoko, když to čtou (smích). Uvedu toto prohlášení na pravou míru. Hned na začátku problémů s hráčem, mě kontaktoval pan Ago Simitči s žádostí o přestup hráče, a dostal negativní odpověď. Konkrétní nabídka k jednání na stole ale neležela. Až do schůzky všech prezidentů klubů ve středu 7.3, tedy dlouho po zveřejnění uváděného článku na webu Sparty, žádná jednání neprobíhala. Od této schůzky se o možném přestupu Antonína bavíme, to připouštím. Nicméně v jakémkoliv sportu považuji za nemyslitelné a zcela nekorektní, odporující jakémukoliv smyslu morálky a etiky, aby jiný klub s vědomím, že hráč má uzavřenu smlouvu jinde, nechal hráče trénovat s vlastním týmem. Zde samozřejmě znásobeno rivalitou mezi Slavií a Spartou.

A přestup tedy bude v létě realizován jak Sparta tvrdí?
Já to považuji opět za zkreslování faktů. Slavia uplatnila již před nějakým časem opci na prodloužení smlouvy, které nebylo Matriční komisí Svazu futsalu nijak rozporováno. Uplatnění opce považujeme za řádné, splňující všechny parametry předpisů, směrnic a smluvního vztahu, zcela dle zvyklostí FAČR. Považujeme náš smluvní vztah s hráčem za platný do 31.7.2019. Nyní chceme především dořešit disciplinární provinění hráče vůči klubu, kterého jsme opakovaně vyzvali, aby se neprodleně připojil zpět do tréninkového procesu. Vůbec si totiž nemyslíme, že hráči by přestup do Sparty prospěl, naopak. Jsme přesvědčení, že tréninkový proces je systémově a kvalitativně daleko lépe nastaven ve Slavii, a pokud má hráč růst a rozvíjet se, ve Spartě se tak nestane.

Takže Hrdinu do Sparty neuvolníte?
To netvrdím, i když to nyní za pravděpodobné v tuto chvíli nepovažuji. Evidujeme dvě konkrétní nabídky na jeho přestup v letním období, které jsou z obchodního hlediska pro klub zajímavější, než nabídka Sparty, se kterou si sedneme po současném oťukávání situace k jednacímu stolu až po skončení čtvrtfinálové série. Tedy v případě, že Sparta začne jednat korektně a ne jako doposud. K jejím dalším nekorektním krokům totiž přidávám i to, že se snažili jednat s naším brankářem Žežulkou těsně před play-off a v jeho průběhu. To jsme ovšem vyřešili rychle, Honza uzavřel se Slavií minulý týden dlouholetou smlouvu.

Informace z webu AC Sparta Praha:

Ago Simitči: Antonín Hrdina bude naším hráčem
28.2.2018

V hledišti chrudimské městské sportovní haly si pozorní diváci mohli všimnout, že mezi sparťanskými příznivci seděl také Antonín Hrdina. Zeptali jsme se proto předsedy klubu, Aga Simitčiho, co si o tom myslí a jaká je situace kolem tohoto hráče.

„Tonda s námi opravdu odcestoval na utkání v Chrudimi,“ potvrdil předseda Sparty Ago Simitči a prozradil, jak se situace kolem hráče vyvíjí: „Navzdory veškerému úsilí, které jsem dal do jednání s předsedou Slavie Praha, jsme pokaždé dostali na žádost o přestup Antonína Hrdiny do Sparty negativní odpověď. A to i přesto, že hráč sám ve Slavii oznámil, že v klubu dál působit nechce a chce přestoupit k nám.“

„Snažili jsme se vše vyřešit dohodou, protože nám záleží na tom, aby Sparta se Slavií měla dobré vztahy. Ačkoliv jde o velké rivaly, tak jde pořád o dva pražské kluby. Zároveň jsme nechtěli, aby Slavia bránila dalšímu růstu a vývoji hráče. Druhá strana bohužel naše nabídky nevyslyšela,“ opakoval Ago Simitči a objasnil, jaké nastanou další kroky: „Museli jsme přistoupit k tomu, že si na přestup Antonína Hrdiny počkáme. Nechceme, aby veřejnost dělala rychlé závěry a chceme ji uklidnit tím, že Antonín Hrdina bude s námi ve Spartě trénovat. Bohužel nebude moci hrát play off, ale mohu potvrdit, že až 1. srpna2018 vyprší jeho současná smlouva ve Slavii, stane se naším hráčem. Uděláme vše proto, aby Tonda nepocítil žádný propad ve své fyzické kondici, či herních kvalitách a byl připravený na novou sezonu.“

Zdroj: www.acspartafutsal.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700