Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 23.5.2017

Slávistický Martin Směřička vsítil v pondělním zápase tři branky a stal se tak první hvězdou zápasu, hned za ním však byl jednoznačně Antonín Hrdina, který stihl za jeden poločas dvě branky a byl i u dalších gólových situací. Do zápasu však málem vůbec nenastoupil, to už je teď ale minulostí a nyní se může připravovat na pokračování nesmírně zajímavé bitvy o letošní futsalový titul!

Antoníne, v pátek se vám v Chrudimi přihodilo nějaké zraněné. Finále je ale asi rychlý lékař, že?
(usmívá se) Měl jsem problém se zánártními kůstkami, takže se mi špatně hrálo. Náš fyzioterapeut mě však dostal rychle dohromady a já mohl nastoupit v domácím zápase do druhého poločasu, což mě velice těší, že jsem o toto utkání nepřišel. A ještě mi to dobře vyšlo. (směje se)

Byli jste s trenérem domluveni přímo na druhý poločas nebo spíše podle vývoje střetnutí?
Trenér mi říkal, ať jsem připravený, že bych mohl zasáhnout do zápasu kdykoliv. O poločase mi pak řekl, že půjdu hrát, takže jsem se do toho pokusil dát maximum.

To bylo vidět i na palubovce, jelikož jste byl skoro u všeho podstatného, co vedlo k poražení ERA-PACKu. Čemu to přisoudit, že to byl jistě jeden z vašich nejlepších poločasů za sezonu?
Chtěl jsem klukům pomoct, abychom se dostali ze špatné situace, jelikož jsme dostali brzy branku na 0:2. Jsem rád, že se mi zanedlouho povedlo snížit, tím jsme se dostali zpět do zápasu a po tom skvělém průběhu i Chrudim nakonec porazit!

Co se oproti první půli v té druhé podle vás změnilo?
Především jsme nepřestali hrát a nebáli jsme se. Tím pádem jsme si i věřili, a to i v soubojích jeden na jednoho. Začali jsme se více tlačit dopředu, napadat Chrudim na její vlastní polovině, což byl zřejmě ten kámen úrazu, protože kondičku máme velice dobrou. Dokázali jsme s nimi běhat celý zápas.

Slavia se po pondělní výhře stala vůbec prvním celkem, který v letošní sezoně porazil v lize Chrudim. Přidat ještě dvě brzké výhry by vám asi nevadilo…
(usměje se) Chrudim je mistrovský tým, uvidíme, co Felipe, jestli nakonec ještě nebude hrát, to je neskutečný hráč! Myslím si ale, že na ně máme, i ten první zápas mohl dopadnout lépe pro nás. Jsme mančaft, který drží maximálně pospolu a navíc každý z lavičky může nahradit kohokoliv na hřišti, jelikož všichni hráči jsou silní. Tenhle tým klidně na titul dosáhnout může.

Neproblesklo vám v hlavě, že kdybyste zvládli minulý pátek penalty, možná jste momentálně byli v pozici, kterou očekával jen málokdo?
Škoda to určitě je, ale penalty jsou loterie. Jednu nedáš a pak už to je těžký. Chrudim se nás možná v Edenu trochu zalekla a nedokázala rychle zareagovat, když jsme začali dávat branky. Na koni jsme tak možná teď trochu my, ovšem to nic neznamená a hned v první minutě dalšího zápasu to může být jinak. Věřím ale, že ve čtvrtek vyhrajeme a doma pak sérii ukončíme. Nikdo se určitě nebude moct divit, kdyby se finále hrálo na pět zápasů. Tahle reklama na futsal musí diváky bavit! (usmívá se)

eFutsal.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700