Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 27.4.2016

V našem minulém rozhovoru mluvil kapitán Tomáš Matějka s nadsázkou o tom, že pokud se jeho spoluhráč Jan Homola trefí jednou za dvě stě let, tak on za čtyři sta. Ale tak dlouho diváci na jeho branku čekat nemuseli. Skóroval hned ve třetím čtvrtfinálovém duelu.

Mluvil jste před zápasem v kabině hodně nahlas?
Mluvil, nabádal jsem všechny k tomu, aby náš přístup byl o dvěstě procent lepší. Výkon z Plzně mne totiž mrzel. Splnili jsem to, takže jsem po zápase zase byl spokojený. Nebyla žádná strhující hra, jak to při pohledu na výsledek vypadá, ale byla to taktická bitva. My jsme především chtěli dobře bránit, nepouštět soupeře do šancí a to se nám dařilo. Čekali jsme na zlomový moment, po kterém už by zápas plynul v náš prospěch.

K úspěšné obraně přispěl i Ondra Vahala, který vychytal nulu, pochválíte ho taky?
Už jsem to říkal minule - máme v něm velkou oporu. Jemu, když zápas sedne, tak chytá fantasticky. Pokud chcete v play-off vyhrávat, bez výborného výkonu brankáře se neobejdete.

Ani bez gólů. Tentokrát jste přispěl i vy. Nelekl jste se, že míč půjde od tyčky mimo branku?
Přiznám se, že jsem míč tlačil očima do sítě. Myslel jsem si, že jsem to zase kopl mimo. Jsem za gól rád, byl to klíčový moment.

Takže teď už se Plzeň bát nemusí, říkal jste jednou za čtyři sta let….
Ne! To beru zpět! Teď už budu dávat góly každý zápas!

Jak moc budete chtít v pátek už sérii rozhodnout a postoupit?
Podřídíme tomu úplně všechno! Příprava musí být stoprocentní do posledního detailu. Určitě budeme chtít do Plzně přijet i dřív než minule a mít víc času na přípravu, abychom byli na začátek naprosto plně koncentrovaní. Pojedeme si pro postup!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700