Autor: Chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 27.4.2016

Opora futsalistů Slavie Praha Petr Oliva se do sešívaného dresu vrátil až na začátku listopadu a do konce základní části odehrál deset zápasů. V probíhající sérii play off proti Plzni už vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Tento povoláním osmadvacetiletý lékař patří k tahounům Slavie, což bylo vidět i v pondělním televizním zápase.

Petře, zajímá mě váš návrat k futsalu. Jak to vzniklo?
Jde o úsměvnou historku. Na mé rozlučce se svobodou jsme se s prezidentem Slavie Danem Kolmanem vsadili, že pokud v derby porazí Spartu, tak odehraji většinu zbývajících zápasů v sezóně. To se stalo a já musel nastoupit. Na druhou stranu jsem na sobě cítil, že nic nedělám a chtěl jsem se k něčemu dokopat. Také mi samozřejmě chyběla kabina. Momentálně futsal stíhám a uvidíme, jak to půjde v příští sezóně?

Musíte se kvůli futsalu hodně obětovat? Stíháte všechny tréninky?
Nestíhám. Jsem rád, že stíhám jeden trénink. Jednou se mi podařilo stihnout dva. Má docházka není ideální a někdy to je i vidět.

Nebuďte na sebe přísný. Pro hru Slavie jste oživením. Kvalita je znát, dneska jste vyhráli dokonce 5:0.
Všechny tři zápasy ale byly vyrovnané. Výsledky vypadají jednoznačně, ale na hřiště to je zcela vyrovnaný zápas. Zatím to vypadá, že budou rozhodovat začátky utkání. V prvním duelu jsme se chytli my, druhý zápas v Plzni vyšel domácím. Tým se pak dostane nahoru a věří si. V pondělí měla Plzeň v prvním poločase strašně málo šancí. Snažili jsme se soustředit na obranu a vycházet ze zabezpečené obrany.

Co je potřeba udělat, abyste v pátek ukončili sérii a nedostali znovu deset branek?
Musíme k zápasu přistoupit maximálně zodpovědně. Už se o tom napsalo hodně. Náš přístup nebyl v Plzni ideální. Se spoluhráči to víme. Musíme hrát v Plzni úplně stejně, jako v pondělním střetnutí.

Myslíte si, že máte větší šanci, protože Plzni bude chybět vyloučený kapitán Tomáš Vnuk?
Je to pro ně důležitý hráč, ale myslím si, že to v Plzni není o individualitách. Druhý zápas doma vyhráli Plzeňští díky týmovému pojetí. Vyhecovali se, dali první gól a pak se do nás zakousli. To je jejich jediná šance, jak nás porazit.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700