Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 26.4.2016

Po druhém zápase trenér Martin Brychta nešetřil své hráče a ostře jejich výkon zkritizoval. Po třetím utkání čtvrtfinálové série play-off Chance futsal ligy k tomu neměl nejmenší důvod, slávisté domácí zápas znovu zvládli a vyhráli vysokým rozdílem. V sérii se díky výhře 5:0 ujali vedení 2:1.

Co v pondělním televizním zápase stálo za jasným vítězstvím?
Obrana rozhodla. Nenechali jsme soupeře dostávat se k naší brance k výraznějším zakončením. Pak samozřejmě naše bojovnost a nasazení. To, co jsme měli mít na hřišti v Plzni, to jsem tentokrát viděl. Vepředu jsme mohli ještě nějaké další šance dotáhnout do gólu. Ale to, co jsme nakonec vyřešili, na výhru stačilo. Bylo to navíc s pětibrankovým rozdílem, který se ovšem těžko vybojovával. Kluci si uvědomili, jak se musí pracovat, aby se takhle vyhrávalo.

Musel jste jim mluvit hodně do duše po pátečním souboji, nebo si to uvědomovali už sami?
Samozřejmě, že jsme o tom v kabině mluvili. Ale kluci to vědí, poznali, že to bylo špatně. Něco jsme si ale na tom zápase ukázali. Kluci ví sami, že přístup musí odpovídat významu play-off v každé vteřině utkání.

Penaltu dnes znovu proměnil mladý talent František Sedláček, stává se z něj specialista?
Byl na to připravený. Měli jsme sice na prvním místě Ondru Míču, ale ten se zranil. Ferry Sedláček se znovu pěkně trefil, stejně jako v ligovém zápase v základní části. Jsme za to rádi. Druhá se mu tolik nepovedla, ale bylo to už v momentě, kdy bylo o výsledku rozhodnuto.

Jak to vypadá s Ondrou Míčou? To by byla velká ztráta…
Ptal jsem se ho, jestli to do pátku bude dobré, říkal, že snad ano, tak uvidíme.

Jaký zápas čekáte v pátek?
Bude to naprosto stejné. Kdo bude mít víc odhodlání podstoupit práci hlavně v obraně, ten bude úspěšný.

Tomáš Vnuk bude soupeři chybět, bude to hrát svoji roli?
Na to se nemůžeme dívat, jestli hraje Vnuk nebo Forman. K tomu soupeři se musíme postavit s tím, že je to ambiciózní tým – Plzeň, která nám nedá nic zadarmo. A hrát musíme tak, jako jsme hráli v obou dvou zápasech doma.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700