Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.4.2016

Předseda futsalové Slavie Daniel Kolman, samozřejmě jako celý tým, žije zápasy play-off. Červenobílí k prvnímu utkání čtvrtfinále nastoupili ve zbrusu nových sešívaných dresech. Nejenom o nich jsme si povídali před druhým zápasech čtvrtfinálové série s Plzní.

Slavia se v pátek představila proti Plzni v nových dresech, jaké na ně máte ohlasy?

Jen pozitivní. Jedná se o opravdu povedenou kolekci, která je maximálně slávistická K různým předchozím variacím byly vžždy drobné výhrady, ale tyto dresy jsou seššívané se všším vššudy, v barevné kombinaci odpovídající tradici Slavie. A já mám tradice rád.

Zvolili jste kombinaci s modrými stulpnami, proč?
Ke Slavii patří i modrá barva, kterou obsahoval i jeden z historických znaků klubu. Jižž první odznak vodorovně přetínala stužha v barvách bílá, modrá a červená se zlatým nápisem "SLAVIA". Modré stulpny oblékalo několik fotbalových generací. Mimo jiné v této kombinaci hrála slávistická generace mistrů republiky v roce 1996.

Jak moc důležžité bylo, žže se kádr dal zdravotně do pořádku?
Zdravotní trable nás trápily po celou základní část. Jsem tedy rád, žže jsme se dali do kupy v pravou chvíli a můžeme hrát v téměř kompletním složžení. Samozřejmě se to projevuje na pohodě týmu. Pro soupeře je určitě nepříjemnějšší, kdyžž proti němu stojí více kvalitních hráčů, nemůžže obranu zaměřit pouze na jednoho nebo dva a spoléhat na to, žže nám tím rozbije systém hry.

Co vám udělalo většší radost, výsledek nebo atmosféra v hale?
Jsou to spojené nádoby. Kdyžž hrajeme před sluššnou návšštěvou, která tým povzbuzuje, výkon i nasazení se rapidně zvedá. Před prázdnou ztichlou halou jako si to přejí třeba v Hradci, my hrát nechceme. Fanouššci do hledišště patří. Samozřejmě mi udělal radost výkon naššeho mužžstva a předvedený futsal, i atmosféra v hale. K ní přispěli i fanouššci Plzně. V tomto směru musím soupeře pochválit, s diváky pracují na velmi dobré úrovni. Je to odrazem toho, žže plzeňský klub se raketově zvedá ve vššech směrech.

V pátek se hraje druhý zápas v Plzni, obáváte se důrazné hry soupeře?
Já bych předevšším rozliššil mezi důraznou hrou, a zákeřnou hrou s úmyslem zranit protihráče. V play-off se důrazně hraje, Plzeň důrazně umí hrát, ale to my také. Umíme rány přijmout, ale i rozdat. Takžže důrazné hry soupeře se neobáváme, počítáme s ní, a pokud bude všše v duchu fair-play a sportovního respektu k soupeři, uvidí diváci určitě dramatické a zajímavé utkání, se spoustou ššancí i gólů.

Jak byste pozval fanouššky na třetí zápas v pondělí večer?
Plzeň je rovnocený, kvalitní soupeř, který se nebojí hrát. Navíc bude utkání v přímém přenosu České televize. Bude na co koukat, play-off má svou specifickou atmosféru i nasazení. Chtěl bych, abychom ukázali na hřiššti i v hlediššti vššem divákům, žže Slavia je tady, připravena bojovat. Opět s fantastickou podporou hledišště v zádech, s podporou nejlepšších fanouššků na světě, s podporou fanouššků klubu SK Slavia Praha!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700