Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 17.4.2016

Slávistický trenér Martin Brychta měl po prvním zápase čtvrtfinálové série play-off Chance futsal ligy důvody ke spokojenosti. Jeho svěřenci splnili taktické pokyny a zodpovědným a týmovým výkonem SK Interobal přehráli. O svém prvním bodu rozhodli už v prvním poločase.

Kluci v pátek předvedli soustředěný, týmový výkon. Byl jste s ním hodně spokojený?
Byl, určitě. Za první poločas dokonce maximálně. Podali jsme dobrý, koncentrovaný výkon a proměňovali jsme šance, které se nám naskytly. O výsledku utkání jsme tak rozhodli už v prvním poločase.

S jakou taktikou jste do zápasu šli?
Víte co, to já bych zase nerad prozrazoval. Řeknu jen, že jsme splnili taktické pokyny. Vycházely nám i signály, kterým se věnujeme na tréninku, jednou týdně tomu věnujeme skoro celou dobu. Plzeň naše standardky určitě zná, ale když jsou zahrané dobře a rychle do nohy, tak se z nich i tak dá skórovat.

Nečekal jste, že to utkání bude přece jenom víc „bolet“?
My jsme to hodně otupili svými brankami. I když po čtvrté nebo páté brance nás soupeř začal víc dorážet. Museli jsme náš styl přizpůsobit. To se nám v závěru prvního poločasu moc nedařilo, proto jsem si bral time-out. Pak jsme si o přestávce řekli, jak to musíme dohrát. I když jsme po naší chybě přece jenom inkasovali, tak jsme zápas dohráli tak, jak bychom ho dohrát měli. Druhý poločas byl hlavně odbráněný, nebylo to nic valného, ale já jsem klukům říkal, že nemá cenu se někam hnát a honit se s nimi nahoru dolů. Hlavní bylo udržet náskok a dotáhnout to do konce.

O kolik bude druhý zápas náročnější?
Pokud se během týdne Plzeň z tohoto zápasu poučí a připraví se na nás, tak další utkání bude samozřejmě těžší. My se musíme připravit úplně stejně, budeme zase chtít hrát určitým stylem a budeme chtít využít další věci, které máme připravené. Uvidíme, co to udělá.

Nechcete někoho jmenovitě pochválit? Petr Oliva dal dvě branky…
Nebyl to jenom on, všichni kluci podali poctivý výkon a vzadu jsme měli spolehlivého brankáře Ondřeje Vahalu, který si poradil se vším, i s těmi schovanými střelami, které nejsou třeba na první pohled tolik nebezpečné, ale mohou z nich vznikat šance při dorážkách. On držel dlouho nulu, klukům se pak hraje samozřejmě lépe.

Co říkáte podpoře fanoušků?
Chtěl bych poděkovat fanouškům za to, jakou vytvořili našemu týmu atmosféru, byl výborní – jsme rád, že našli cestu do haly po ledním hokeji a oceňuji i to, že přijelo tolik fanoušků z Plzně. Byl to takový zápas, jaký se má v play-off hrát.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700