Autor: Chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 12.4.2016

Velká čtvrtfinálová bitva se očekává v sérii třetího se šestým. Výhodu domácího prostředí má na úvod lépe postavená Slavia Praha, ale SK Interobal Plzeň jí nedá nic zadarmo. To ostatně deklarují i odpovědi kapitánů – slávisty Tomáše Matějky a plzeňského Tomáše Vnuka.

Jak je váš tým připraven na čtvrtfinále? Chystali jste se nějak speciálně?

Tomáš Matějka: Troufám si tvrdit, že připraveni budeme dobře. Důležité je zdraví hráčů. Jsem rád, že budeme v plné síle. Trénujeme pravidelně a tréninkové jednotky nyní již samozřejmě směřují k našemu soupeři ve čtvrtfinále. I na trénincích cítím, že si všichni uvědomují, o co hrajeme a tak k tomu i přistupují. Speciální věci děláme, chceme Plzeň překvapit určitou herní variantou.

Tomáš Vnuk: Doufám, že se na čtvrtfinále připravíme co nejlépe, hlavní je, aby se co nejvíce zraněných a nemocných hráčů dalo dohromady a byli jsme v co nejsilnější sestavě. Trénujeme pořád stejně, nic speciálního v této fázi ani nejde připravit. Play off je hlavně o hlavě, bojovnosti a nasazení.

Co byste řekl o futsalu vašeho soupeře?

Tomáš Matějka: Hrají náročný celoplošný futsal s důrazem na hranici pravidel. My máme zkušený tým. Většina hráčů v play off odehrála mnoho těžkých utkání a budeme na to připravení. Nemyslím si, že by Plzeň vymýšlela něco nového. To s čím se jí dařilo v základní části, použije i na nás. My budeme hrát také svojí hru.

Tomáš Vnuk: Mají silný a široký tým plný reprezentantů jak v seniorské kategorii, tak i plno bývalých juniorských reprezentantů, kteří dohromady tvoří zkušený, bojovný a silný tým na balonu, navíc s velmi dobrým gólmanem za zády a skvělým trenérem na lavičce. Brankář často vyhazuje dlouhé míče, které umí útočníci udržet a mají hodně dobře sehranou power play, především na tyto věci si budeme muset dát pozor.

Kdo je v celé sérii favoritem?


Tomáš Vnuk: Favoritem je určitě Slavia. Skončila v tabulce výše, má výhodu domácího prostředí na začátek a případný rozhodující pátý zápas série. My nejsme kompletní a navíc jsme s nimi nikdy nic neuhráli, ale každá série musí jednou skončit.

Tomáš Matějka: Bylo by zbabělé roli favorita nepřijmout, takže jsme to my, kdo je favorit, a od koho se čeká postup. Plzeň asi už asi splnila svůj předsezónní cíl a půjde do play off uvolněná. To jsou plusové body pro soupeře. Na naší straně je zkušenost. V základní části jsme sice dvakrát vyhráli, vždy se ovšem jednalo o zcela vyrovnané souboje, které čekám i nyní. Myslím, že po třech utkáních rozhodnuto nebude, možná se bude rozhodovat až v posledním pátém zápasu, ale věřím, že nakonec postoupíme my.

Řekněte mi váš tip na konečný výsledek série.

Tomáš Vnuk: Myslím si a doufám, že konečný stav série Slavia Praha – Interobal Plzeň bude 1:3 na zápasy.

Tomáš Matějka: Strašně nerad tipuji, takže jen budu opakovat, že věřím v náš konečný postup. A jestli to bude po třech, nebo pěti utkáních, je úplně jedno.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700