Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.4.2016

Svého návratu na palubovku se nemohl dočkat. Pro Slavii je to dobrá zpráva – její nejlepší střelec je před play-off fit a znovu připraven bojovat naplno. Michal Salák se v posledním zápase play-off zapsal mezi střelce, i když ho mrzelo, že to bylo jenom jednou.

Jaký to byl návrat po poměrně dlouhé době?
Je to vítězný návrat, máme tři body, to je hlavní. Výsledek mohl být mnohem jednoznačnější. Je to tím, že jsem své šance neproměnil. To, co jsem dnes předvedl, to se mi dlouho nestalo. Doufám, že jsem si to vybral a v play-off to bude lepší. Vždyť jsem mohl dát šest branek a celý zápas mohl být úplně jiný.

Jak jste se cítil fyzicky?
Bylo to těžké, nemohl jsem dva měsíce hrát, posledních čtrnáct dnů jsem začal běhat, posiloval jsem. Mám za sebou vlastně jen dva tréninky naplno. Ale kluci mi můj návrat usnadnili, dal jsem i branku, za kterou vděčím Kilimu (pozn. Jakub Kilián). Jsem rád, že jsme vyhráli, teď se musíme nachystat na play-off.

Bylo to hodně těžké chodit na lavičku a nemoct naskočit do hry?
Bylo to hrozné! Já jsem vždycky přijel a pak jsem ty zápasy sledoval, přitom bych tam nejraději vletěl a klukům pomohl. Musím to zaklepat, ale mně se něco takového stalo poprvé a doufám, že naposledy. Věřím, že už budu moct být pořád na hřišti. Je to něco nepředstavitelného, jsou to větší nervy, než když člověk hraje.

Snažil jste se koleno ještě šetřit, nebo se to v zápalu hry vůbec nedá?
Při zápase ne, při tréninku možná ano. Mám ortézu, která můj pohyb trochu limituje, ale do play-off ji sundám a půjdu do toho na 120%. Abychom pro Slavii udělali přinejmenším to třetí místo, nebo se dostali i do finále.

Jaké play-off Slavii teď čeká?
Je to jiná soutěž než základní část. Může se stát cokoliv. Plzeň jsme dvakrát porazili, ale oni nám to budou chtít určitě vrátit. Důležité bude vyhrát první zápas. I ten případný závěrečný rozhodující zápas bychom hráli doma. Věřím, že to proti nim zvládneme!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700