Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.3.2016

Zkušeností s play-off má David Filinger na rozdávání. Před posledním kolem, které definitivně slávistickým futsalistům přisoudí čtvrtfinálového soupeře, nám asistent trenéra přiblížil průběh příprav na rozhodující část sezony.

Jak probíhá aktuální příprava týmu?
Trénujeme podle upraveného tréninkového plánu, chystáme se nejenom na play-off, ale také na závěrečný zápas proti Kladnu, který chceme samozřejmě bez problémů zvládnout. Těší mne, že se nám uzdravují ti, kdo nebyli fit.

Na kterého soupeře se chystáte? Na Spartu?

Pokud mám mluvit za sebe, tak je to jedno, kdo na nás nakonec vyjde. Jestli Sparta, Tango Brno nebo Krokodýl. Měli bychom být favority v každém případě, nesmíme být zase přehnaně skromní. Vidím to 60 na 40 procent pro nás a to v každém z těch případů. Jinak kluci se o možném soupeři v kabině baví, asi by dali přednost Spartě nebo Krokodýlu. Derby by bylo výbornou reklamou pro futsal.

Bylo by určitě před tím dobré zvládnout s přehledem zápas na Kladně…
Stoprocentně! Chceme si jet pro tři body. Sestavu ještě asi trochu ovlivní zdravotní stav, nechceme nic zbytečně riskovat – hlavně, aby všichni byli fit na play-off. Také ti, kdo mají tři žluté karty, asi nebudou hrát celý zápas. Nic jiného než tři body ale nebereme.

Po tomto utkání přijde na řadu přátelský zápas se Slov-Maticem. Co vám může ukázat?
Hodně. Je to velice silný soupeř. Máme nedávnou zkušenost se zápasy s Chrudimí, které jsme bohužel prohráli, ale i tak nám to dalo moc. Odrazili jsme se do dalších zápasů. Slov-Matic by mohl být podobnou motivací, těžký zápas na úrovni play-off. Kluci budou vědět, co je čeká, naladí se na správný level.

Chance liga se na delší čas zastavila, nebude to na klucích znát, že nemají herní vytížení?
Je to pro všechny stejné. Nám ale přestávka pomohla, jak už jsem říkal - měli jsme hodně zraněných hráčů a dali jsme se dohromady. Věřím, že na play-off budeme stoprocentně kompletní. Včetně Michala Saláka, který už hrál velký fotbal a v hale již také trénuje. V pořádku by měli být i ostatní. Michal by mohl odehrát část zápasu s Kladnem.

Zažil jste spoustu play-off zápasů, máte pro kluky nějakou speciální radu, kterou jim předáte?
Je pravda, že jsem toho zažil dost, ale my máme u nás kluky, co toho taky už odehráli hodně. Vědí, že play-off je něco úplně jiného, než základní část. Nějaké poznatky jim předám, hlavní ale bude to, abychom šli do zápasů dobře připravení – od standardek po taktiku a koncentraci. Musíme být vyhecovaní na maximum. Nepochybuju o tom, že uspějeme. Můžeme respektovat sílu soupeře, ale jak už jsem řekl – nesmíme se role favorita obávat. Dokázali jsme skončit třetí v dlouhodobé části, musíme to teď všechno potvrdit.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700