Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.3.2016

Před utkáním s Helasem, ve kterém může Slavia definitivně rozhodnout o třetím místu po základní části letošního ročníku Chance Futsal ligy, jsme o krátký rozhovor požádali předsedu klubu Daniela Kolmana. "My hrajeme pro fanoušky," říká, a zve sešívané fandy do hlediště.

Slavia je blízko třetímu místu, jak velký by to pro ni byl úspěch?
Obrovský samozřejmě. Ale umístění po základní části je jen střípek, jeden z důležitých kroků. Pokud bychom poté nepřešli čtvrtfinále, nebylo by třetí, nebo i jiné dobré umístění po dlouhodobé soutěži, o ničem. Jdeme krok za krokem, zápas od zápasu. Teď je před námi Helas a na něj se musíme soustředit.

Dá se takový výsledek po základní části porovnat s nějakou sezónou v minulosti?

Každá sezóna je jiná a něčím výjimečná. Již jako nováček první ligy v sezóně 2007/2008 jsme v základní části nasbírali 36 bodů a skončili čtvrtí. A hned ve čtvrtfinále nás vyprovodilo Kladno. Byl to neúspěch. Sezónu poté, jsme z pátého místa vyřadili našeho čtvrtečního soupeře Helas, a pak měli zápasový mečbol v semifinále proti Chrudimi. Nakonec jsme byli vyřazení 3:2 na utkání, a sezónu hodnotili jako vynikající. Asi největší euforii jsme zažili o rok poté, v sezóně 2009/2010. Do play-off jsme se dostali až výhrou v posledním kole nad Zručí, a ze sedmého místa v nervy drásající sérii, vyřadili druhého po základní části - Tango Brno. První dvě utkání jsme prohráli na penalty, doma vyrovnali na 2:2 a v rozhodujícím utkání rozhodli opět z penalt. Cesta autobusem do Prahy byla nezapomenutelná a dnes se o ní vyprávějí legendární historky. V semifinále nás pak vyřadila Chrudim 3:1 na utkání, nám to ale bylo celkem jedno, své "finále" jsme již měli za sebou. Od té doby a vlastně v historii celého klubu, jsme v play-off chyběli pouze jednou. Vždy jsme se do něj ale dostali z osmého místa a byli pro soupeře, vítěze základní části, snadnou kořistí.

Tým se potýkal s celou řadou zranění, jak vypadá situace v současné chvíli?
Pořád hrozivě. To jak se potýkáme v letošním ročníku se zdravotními problémy jsem nikdy a u nikoho nezažil. O to cennější je, že jsme se s tím dokázali vypořádat a vyhráli důležité zápasy. Brychta, Novotný, Vejvoda, Salák, Žampa, Oliva, Vahala, Kiliján... vždyť je to celé kvalitní mužstvo.

S jakými cíli půjdete do posledních dvou zápasů?

To je jednoduché. Oba vyhrát. Oba ve zdraví vyhrát. Můžeme zaznamenat v klubové historii největší počet získaných bodů. A samozřejmě, chceme již proti Helasu potvrdit třetí místo v tabulce.

Hrozila termínová kolize s fotbalem. Jak se jí podařilo odvrátit?

Ano, fotbalová Slavia má díky televizi přehozené utkání na pátek. Naštěstí se díky vstřícnosti Honzy Loupa a Helasu podařilo utkání přehodit na čtvrtek. Máme na to s Helasem smůlu :) Nepamatuji se, kdy jsme hráli oboustranně vzájemný zápas v řádném termínu :) I v Brně jsme kvůli hale museli hrát na podzim ve středu. S prezidentem Helasu, jsme se ale vždy domluvili ku spokojenosti obou stran. Děkuji mu za to.

Kterého soupeře byste si do play-off přál?

Nemám asi žádné přání. Koukáme se na sebe, chceme podat co nejlepší výkony a vyhrát, ať na opačné straně hřiště stojí kdokoliv. Ale je pravda, že Sparta by mi vůbec nevadila :) Bylo by to velmi atraktivní čtvrtfinále, s vynikající atmosférou. Malé finále sezóny pro oba týmy.

Jak moc budou důležití fanoušci v závěru sezóny?
Jejich podpora je nesmírně důležitá. Už jsem to říkal tisíckrát. Vyprodaná fandící hala je víc než titul. Je úplně něco jiného hrát před bouřící halou, než před prázdným hledištěm. Přijďte všichni, přijďte nás podpořit. My hrajeme pro fanoušky.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700