Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.2.2016

Vrátil se na palubovku dřív, než se očekávalo, a přiznává, že ho zranění ve hře stále limituje. Přesto to prostě nevydržel a svým spoluhráčům musel na hřišti pomoci. Reprezentant Jiří Novotný byl u klíčových momentů výhry nad Interobalem Plzeň – nejprve branku vstřelil, pak také bravurním zákrokem na vlastní brankové čáře pomohl změně skóre zabránit. Jeden z tahounů futsalové Slavie také ví, že bez sešívaných fanoušků by nedělní večer vůbec nemusel dopadnout.

Čekali jste tak vyhecovaný duel?
Ano, připravovali jsme se na vyhecovaný a vyrovnaný zápas. Věděli jsme, že to bude o malinkých chybách, které rozhodnou, a že to takové utkání neskončí velkým rozdílem. To se potvrdilo. Naštěstí jsme se na konci radovali my.

Soupeř se dostal do vedení, vypadalo to, že jste tak trochu v útlumu….
Po inkasované brance jsme měli úsek pěti, deseti minut, kdy jsme se nemohli dostat do hry. Vysvobodila nás z toho standardka. Petr Oliva ji rozehrál rychle a nečekaně. Nebyla to natrénovaná věc, spíš to vymyslel intuitivně. Tím jsme se dostali do zpátky do zápasu, od té chvíle si myslím, že jsme byli lepší.

Antonín Hrdina vybojoval během minuty tři fauly a dostal soupeře pod tlak, co jste říkal jeho výkonu?
Tonda má poslední dobou výbornou formu! Už ve dvou zápasech s Chrudimí mezi námi svým výkonem vyčníval, dnes znovu obrovsky pomohl.

Měli jste dvě penalty z deseti metrů, jednu jste nedali. Na tu druhou šel hodně překvapivě mladík František Sedláček, vy jste kopat nechtěl?

Já si myslím, že si věřil, chválím ho za to., jak to udělal. Já bych nešel, nemohu kvůli zranění stále pořádně kopnout do míče, musel bych to vzít levačkou a to by nedopadlo.

Jednou jste naopak brance zabránil, byla to složitá situace?
Celkem ano, chvíli před tím jsem tam prošel takovým soubojem, kdy jejich útočník spadl, a já se trochu bál, že rozhodčí pískne penaltu. Pak jsem zareagoval intuitivně a šel jsem na brankovou čáru za Vahyho, hledal jsem si místo, které on nepokryje. Naštěstí jsem ho našel správně.

Co váš zdravotní stav, už jste se cítil fit?
Hrál jsem pod práškama proti bolesti. Musel jsem se na to srovnat i v hlavě, připravit se na to, dal jsem si takový speciální denní režim. Ale zápas jsem odehrál na sto procent.

Jak se vám hrálo s podporou slávistických fanoušků?
Atmosféra byla dobrá, myslím si, že jsme naším výkonem tomu pomohli, vyhecovali jsme se a dostali je do varu. Fanoušci byli perfektní, bez nich by to nešlo. Musím jím za všechny kluky poděkovat, že přišli. Věřím, že tu budou i příště a dorazí ještě ve větším počtu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700