Autor: czech4sport.cz   Vloženo dne: 12.2.2016

Futsalový brankář Slavie Ondřej Vahala má za sebou svoji první účast na UEFA Futsal EURO. I přes to, že se české reprezentaci vystoupení v Bělehradě nepovedlo a skončila už v základní skupině, byla to pro všechny hráče velice cenná zkušenost.

Jak jste si svoji první účast na UEFA Futsal EURO užil?
Užívám si každý sraz s národním týmem, teď samozřejmě ještě o to víc, že to bylo EURO. Atmosféra v hale byla fantastická. Jen je velká škoda, že to pro nás dopadlo tak, jak to dopadlo.

Jak tým prožíval dramatický souboj s Ázerbájdžánem? Co podle vás rozhodlo o těsné prohře?
Každý věřil, že zápas zvládneme a nakonec to budeme právě my, kdo vstřelí vítěznou branku. Za stavu 5:5 jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili, a inkasovali třicet vteřin před koncem. Myslím, že kdybychom šli do vedení 6:5, tak jsme už vítězství udrželi.

Proti Itálii jste se taky dostal do branky, jaká to byla zkušenost? Kolika brankám jste stihl ještě zabránit?
Itálie je úplně někde jinde, hráči nastupují za top týmy světa, jsou to profesionálové. Zkušenost to byla obrovská, já jsem sám čekal, že se dostanou až do finále. S českou ligou se to nedá vůbec porovnat, oni řeší herní situace a zakončení úplně jinak. Když to přeženu, je to futsal z jiné planety. Měl jsem nakonec proti nim čtyři nebo pět zákroků. O gólu patou raději mluvit nebudeme.

Bylo v týmu po vyřazení vidět velké zklamání?
Každý chtěl ze skupiny postoupit dál, to je jasné, proto nálada po vyřazení nebyla nejlepší. Snažili jsme se do poslední vteřiny. Bohužel jsme byli v situaci, kdy jsme proti Itálii museli vyhrát. Bylo by to všechno jiné, kdybychom první zápas neprohráli, to bychom s Itálií hráli jinak.

Zaujali vás na turnaji nějací další brankáři? Dalo se něco okoukat?
Nikoho nepřekvapí, že napíšu jediné jméno – Leo Higuita z Kazachstánu. Pro mě je to něco jako Ricardinho pro hráče z pole!

Překvapil vás nějaký tým? Co třeba Srbové?
Srbové hráli výborně jeden na jednoho, mají velice šikovné hráče. Hodně mě zaujal Mladen Kocič. Domácí vyprodané hlediště pro ně bylo obrovskou motivací, hnali je za postupem.

V čem se bude muset reprezentace zlepšit, aby byla ještě úspěšnější?
Není to úplně otázka pro mě. Nemyslím, že by byla chyba v hráčích, v přístupu, v hlavách. Myslím, že chyby jsou jinde. Myslím si, že trenér Neumann se v rozhovorech jednoznačně vyjádřil k tomu, kde český futsal tlačí bota, a já se s jeho názorem ztotožňuji.

Koho favorizujete ve finále Španělsko nebo Rusko?
Ve finále se může stát všechno, ale já to víc přeju Španělům.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700