Autor: chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 30.10.2015

Hrdinou čtvrtečního futsalového derby pražských „S“ se stal jednoznačně kapitán pražské Slavie Michal Salák. Sešívané vedl do utkání jako kapitán, dal dva góly a v krizové situaci po vykradení kabiny vyhecoval mužstvo zpátky do zápasu.

Michale, co jste říkal na své první futsalové derby pražských „S“ v životě?
Musím říct, že to je nádhera. Pohltilo mě to. Do rozhovoru před zápasem jsem říkal, že to nijak nevnímám, jelikož nejsem Pražák. Musím ale uznat, že to bylo něco nádherného. Fantastická kulisa podpořená naší výhrou. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě.

Co podle vás rozhodlo zápas? Gól na začátku druhé půle nebo něco jiného?
Rozhodla naše bojovnost a týmovost. Hráli jsme všichni srdcem. Už v prvním poločase jsme vše mohli rozhodnout, ale i přesto, že nám vykradli kabinu, jsme si o přestávce řekli, že na to nesmíme myslet a musíme dát třetí gól. To se nám povedlo a pak jsme na hřišti byli jen my. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Super výkon od všech a klobouk dolů před fanoušky.

Měli jste vůbec o přestávce čas řešit futsal?
Já jsem přišel do kabiny poslední a už se probírala krádež. Klukům jsem říkal, že je to špatné, ale že si vše musíme v hlavách srovnat a myslet na futsal. Řekl jsem jim, že vyhrajeme a pak se vše vyřeší. Kluci to splnili a je to super.

Co ukradli konkrétně vám?
Mně ukradli nějaké peníze, ale klukům i mobily a další věci. To se teď vyřeší. My jsme šťastní, že jsme vyhráli derby. Bylo pro mě ctí vést Slavii jako kapitán. Pásku mi předal Tomáš Matějka před zápasem se slovy, že by kapitán měl být na hřišti. Já mu za to moc děkuji. Snažil jsem se mužstvo vést správným směrem. Klukům děkuji za fantastický výkon.

Dal jste dvě důležité branky na 2:0 a 3:1. Jak byste je popsal?
První gól padnul po krásné akci. Míč jsem si zpracovával na dlouhou nohu přes sebe, pak jsem si tam dal tělo a posunul míč patou na obíhajícího Hrdinu. Ten následně obešel brankáře a dal mi míč zpátky pod sebe. Snažil jsem se trefit bránu, protože tam dobíhali dva sparťané. Druhý gól sice nebyl nacvičený, ale vím, že Jirka Novotný to takhle hraje. Dal mi to na zadní a já se snažil uklidit míč do brány. Z tří čtvrtin to byl jeho gól. Já už tam byl jen jako třešnička na dortu. (smích)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700