Autor: chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 30.10.2015

Rozesmátí slávisté šli o přestávce čtvrtečního futsalového derby do šaten s vedením 2:1, jenže tam přišel šok. Někdo jim během prvního poločasu vykradl kabiny. Ztratily se mobily i peněženky. Přesto tým Martina Brychty přidal ještě ve druhé půli čtyři góly a porazil Spartu 6:2.

Slávistický trenér přiznal, že horší situaci o přestávce nezažil. Pro Martina Brychtu bylo velmi těžké vrátit svůj tým do zápasu: „Hrozně náročné. Sám jsem z toho byl odrovnaný. Normálně si v kabině také nechávám věci, ale teď jsem je měl jinde. Vím, co to je. Před několika lety mi také ukradli všechny doklady. S kluky jsem soucítil, ale bylo těžké je vrátit do zápasu. Pomohl mi hlavně Michal Salák, který kluky vyburcoval a vrátil je do hry. Řekli jsme si, že to hodíme za hlavu a vyřešíme po zápase. Je to smutná věc, ale na našem výkonu to naštěstí nebylo znát.“

Derby rozhodl paradoxně vstup Slavie do druhé půle, kdy navýšila své vedení. „Vítězství si cením velmi, protože jsme derby vyhráli poprvé. Rozhodla naše větší urputnost po míči. Konečně jsme byli efektivní v koncovce, i když v prvním poločase jsme nastřelovali samé tyče. Proměněné gólovky zápas rozhodly,“ dodal Brychta.

David Frič: Rozhodčí pískali výborně

„Byli jsme horší ve všech herních činnostech,“ zlobil se po utkání hrající trenér Sparty David Frič, „Slavia byla lepší a byla všude dřív. Domácí nechtěli moc hrát, chodili nám do brejků a netlačili se dopředu, což jim vyhovovalo. My jsme bohužel jako tradičně ve všech zápasech inkasovali první branku z nakopnutého balonu. Pak jsme měli tři gólovky, neproměnili jsme je. Zkrátka klasika.“

A co podle Friče zápas rozhodlo? „Ve druhé půli, když Slavia dala na tři-jedna, bylo rozhodnuto. My už jsme pak nebyli schopní se zvednout. Řekl bych, že se v závěru hráči trochu pokopali. Rozhodčí konec moc nezvládli, i přesto že pískali celý zápas výborně,“ odpověděl trenér poraženého týmu.

Hned od prvních vteřin zápasu vsadil David Frič na power play, ale krátce po ní jeho tým inkasoval. „Power play splnila účel. Soupeře jsme nechtěli pustit, aby se hned dostal do hry. Měli jsme z toho dvě pološance, které jsme nedali. Pak dostaneme z nakopnutého balonu gól. Nejhorší je, že Slavia si tu šanci ani nevytvořila. Musím říct, že brankář Vahala dnes podal fantastický výkon. Všechny dlouhé balony, ať už nohou nebo výhozem, byly výborné a dělaly nám obrovský problém. Musíme se na to v tréninku zaměřit,“ uzavřel derby Frič.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700