Vloženo dne: 14.9.2015

Zpráva o tom, že Jan Lištván bude v letošní sezóně hájit barvy Slavie asi příliš nepřekvapila, neboť Honza se s klubem připravoval již od začátku srpna. Vedle Vahaly, Novotného a Saláka je tak již čtvrtým reprezentantem, který pro tuto sezónu posílil náš klub. Ale až nyní se angažmá oficiálně administrativně dotáhlo, a tak můžeme "jednadvacítku" představit v krátkém rozhovoru.

Po několika sezónách v Benagu měníš dres. Proč jsi se tak rozhodl?
V Benagu jsem byl čtyři sezóny a potřeboval jsem osobní i herní změnu. Jeden z hlavních důvodů proč jsem v Benagu nepokračoval také byl, že jsme trénovali od 12 hodin a najít si stabilní práci byl prostě problém. Jen brigádně to již nešlo. I pro svůj klid doma s přítelkyní, jsem nabídku Slavie velmi uvítal.

Co Tě lákalo na tom do Slavie jít?
Láká mě spousta věcí :) Už jen třeba to, že nepřicházím do Slavie jako cizinec a v hale na Slavii se cítím jako doma! Je tu hodně mladých hráčů a potenciál. Kvalitně se trénuje, všichni se klubu věnují na 100%. A Slavia je velké slavné jméno nejstaršího klubu v České republice. Pro každého musí být obrovská čest si obléct sešívaný dres. A samozřejmě, že samostatný pojem jsou fanoušci. Jsou nejlepší v republice. Nikdo nemá takovou podporu jako Slavia.

Jsme rádi, že fanoušky takto vnímáš. jak jejich podpora působí na Tebe osobně?
Jsou obrovským hnacím motorem kupředu. Dalším opravdovým hráčem navíc. To, že jsou nejlepších v lize není fráze ani klišé. To je fakt. Pevně věřím, že je brzy přesvědčíme o tom, že chceme dostat Slavii do horní poloviny tabulky a budou nás chodit povzbuzovat v hojném počtu. Dokáží vytvořit fantastickou atmosféru.

Čeho bys chtěl se Slavií dosáhnout?
Myslím, že cíle jsme si stanovili jasné, ale nechci dopředu nic zakřiknout! Pro mě osobně je cíl hrát v horní polovině tabulky a podávat skvělé výkony, které nám pomohou k úspěchu. Také bych se chtěl prosadit v reprezentaci, takže záleží na mně, jak budu tuto sezónu připraven a jakou práci odvedu. Chuť mám obrovskou, i díky nové motivaci.

Jak odhaduješ sílu současné Slavie?
Jak jsem říkal, již tu byla velká kvalita, která byla kvalitně doplněna. Jsou tu kluci z reprezentace Jorge (Jiří Novotný), Vahy (Ondřej Vahala), Sali (Michal Salák)... Sílu máme, teď jen zdravě poskládat čtyřky, aby si vše sedlo, a hurá do boje... Dál se uvidí.

Těšíš se na derby se Spartou?
Moc! Určitě se těším!!! Je to takový svátek pražského i ligového futsalu!!! Derby je prostě jen jedno!! Bude skvělá atmosféra obou táborů v hledišti, a sportovní boj na hřišti... Už to možná zaznělo, ale všichni říkají, že zažít derby na hřišti je něco mimořádného!

Prezident klubu říká, že jsi byl číslo 1 na seznamu posil. Jak to vnímáš?
S Danem Kolmanem si voláme snad každý rok už asi šest sezón, tak na tom asi něco bude :) Teď vážně. Nevnímám to tak, že je rozdíl, jestli jsem byl první nebo čtvrtý, o to tady nejde. Prezident měl o mě velký zájem, a já měl velký zájem hrát ve Slavii. Takže nijak dlouhé rozhodování to nebylo :) Také jsem se dost často bavil s Ondrou Míčou, který mé rozhodnutí dost ovlivnil. Ondra má sešívané srdce. Takže jsem věděl do čeho jdu, že je v klubu i přesto, že prožil sportovně hubenější léta, dobrá a zdravá atmosféra. Myslím si, že já i prezident budeme spokojení :)

Už jsi měl čas poznat spoluhráče?
Určitě na to čas byl. Trénovat jsme začali již na začátku srpna a absolvovali soustředění v Kadani. Kluci jsou v pohodě, navíc většinu jsem znal, o to to bylo snadnější. Atmosféra je také pohodová, všichni se těšíme na start ligy.

Je Tvým cílem zakotvit ve Slavii natrvalo?
Přicházím na roční hostování a dál se uvidí, jak bude Slavia se mnou spokojená. Když ano, tak v tom nebude problém, zůstat na stálo!! Já jsem v Praze spokojený, mám tu přítelkyni, fotbalovou rodinu v Belle, a fajn lidi kolem sebe...

Co je pravdy na tom, že už nebudeš hrát se svým tradičním číslem 21?
Myslím, že v týmu máme jednoho pověrčivého na číslo 6 (Jiří Novotný), tak nevidím důvod proč bych nemohl mít svou 21, když jí nikdo nemá :) Samozřejmě je to jen číslo, a když vedení řekne ne, tak vezmu co zbyde. Ale myslím si, že to by mi neudělali a svou 21 na dresu mít budu :)

Poslední přípravné utkání se úplně nepovedlo, kde vidíš příčinu?
Hráli jsme zbytěcně nahoru dolů, a soupeř byl celkem slušně fyzicky i technicky připravený. Dostávali jsme hloupé branky z brejků, takže nám ten zápas úplně nevyšel. Je potřeba se těchto chyb vyvarovat, uklidnit hru, podržet balón. Myslím, že na tréninku to bylo řečeno a každý si je vědom chyb. Teď už to bude jen lepší a lepší!!

Děkujeme za rozhovor!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700