Vloženo dne: 9.9.2015

Jeden z hráčů základní sestavy reprezentace České republiky Jiří Novotný, který posílil náš klub z Balticflory Teplice, by měl být jedním ze základních pilířů mužstva v nadcházející sezóně. Jako fanoušek Slavie se velmi těší na derby se Spartou, i na podporu fanoušků. To vše si můžete přečíst v našem rozhovoru.

Jak se zrodil Tvůj přestup do Slavie?
Hned po skončení sezóny jsem byl přesvědčený, že ještě rok zůstanu v teplické Balticfloře. Během léta se však situace v klubu začala měnit a to nakonec vyústilo ve schůzku s Danem Kolmanem. Vzhledem k tomu, že se v podstatě vracím domů do Edenu, tak jednání probíhalo velmi rychle a bez komplikací.

Bereš to tak, že se vracíš do známého prostředí?
Určitě ano. Na Slavii jsem vyrostl. Od malička jsem tu bydlel, hrál za ní fotbal a chodil tu do školy, takže se opravdu vracím domů. Vždyť v této hale už jsem běhal jako šestiletý kluk. Navíc i ve futsalové Slavii jsem již jedno období prožil a bylo poměrně úspěšné. Dodnes vzpomínám na pětizápasovou bitvu ve čtvrtfinále play-off s Tangem Brno.

Trenér Sparty prohlásil, že do Slavie jsi šel proto, že Sparta Tě nechtěla. Chceš to upřesnit?
Je pravda, že jsem se tohle dočetl. Ovšem k tomu, aby mě Sparta mohla odmítnout, bych s ní nejprve musel začít jednat, k čemuž nikdy nedošlo. Ani s panem Větrovským, ani s Davidem Fričem jsem na tohle téma neprohodil jediné slovo. Více už se k tomu vyjadřovat nebudu.

Prošel jsi několika kluby, je pro Tebe sešívaný dres jiný než ty ostatní?
Klubů jsem již prošel dost, pokud bych měl ovšem nějaký nazvat jako domácí, tak to bude určitě Slavia. Jsem s ní spojený již od malička, takže určitě je pro mě ten sešívaný dres výjimečný.

V Teplicích, kde jsi naposledy působil, byl super tým, proč to nebylo na titul?
V Teplicích byl klub opravdu na evropské úrovni a bylo skvělé v takovém klubu působit. Já si stále myslím, že ten tým na titul měl, jen jsme toho nevyužili. Finále bylo obrovsky vyrovnané a rozhodovaly pouze maličkosti. Podle mě jsme nakonec doplatili na to, že jsme měli hrajícího trenéra, a že Chrudim je pospolu již několik let, což je v takovýchto zápasech obrovská výhoda.

Bereš přestup do Slavie jako krok zpět?
Já beru vše jako krok kupředu. Slavia sice není na takové úrovni jako byly Teplice, to však kromě Chrudimi není žádný tým v české lize, ale o to více se změní mé postavení v týmu i můj herní styl. Myslím si, že ve Slavii na mě bude hodně záviset hra celého mužstva. Budu si muset více dovolit na hřišti a díky nasbíraným zkušenostem i v kabině, což v obou případech může mému futsalovému rozvoji hodně pomoci. Beru to ovšem zároveň jako obrovskou zodpovědnost vůči celému mužstvu i celé Slavii. Rozhodně nesmím polevit a stále na sobě pracovat.

Jak zatím hodnotíš přípravu?
Přípravu zatím hodnotím kladně. Stále si však myslím, že jsme v přípravě teprve na začátku. Liga v podstatě začíná až koncem září, takže ještě máme dost času. Do té doby nám zbývá ještě spoustu práce, především po té taktické stránce. Navíc k nám teď ještě přibyl Míša Salák z Teplic, se kterým snad přibudou i vstřelené góly :)

Na co bys pozval fanoušky Slavie?
Myslím, že Slavia tento rok opravdu posílila a že se bude v tabulce pohybovat o mnoho výše, než jak tomu bylo v posledních letech. S tím souvisí samozřejmě i vyšší počet výher v domácím prostředí, které jak doufám, s námi oslaví co nejvíce fanoušků.

Těšíš se na atmosféru v derby?
Na derby se už moc těším. Prý je atmosféra přímo na hřišti díky fanouškům naprosto famózní, tak doufám, že to budu moci potvrdit a že Slavia v derby konečně zvítězí.

S reprezentací České republiky vás čekají důležité zápasy v baráži o Mistrovství Evropy. Stojí za to reprezentaci přijít podpořit?
Určitě ano. S fanoušky v zádech je to vždy jednodušší a musíme naplno využít domácího prostředí. Tímto všechny srdečně zvu na úterní bitvu s Běloruskem, ve které půjde opravdu o hodně a ve které budeme potřebovat maximální podporu z publika.

Děkujeme. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700