Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 26.9.2014

Čeští futsalisté se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v Srbsku v roce 2016 utkají se Slovinskem, Norskem a vítězem skupiny předešlé kvalifikační fáze, jímž pravděpodobně bude Francie. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Kvalifikační skupinu bude v březnu příštího roku hostit Slovinsko. Na šampionát postoupí přímo vítězové skupin, týmy na druhých místech a nejlepší celek z třetích příček půjdou do baráže.

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna před losem figurovali v nejsilnějším z košů a vyhnuli se tak papírově nejtěžším soupeřům, jako je Španělsko, Itálie či Rusko.

Z možných variant ale podle kouče narazili na tu nejtěžší. "Vytáhli to nejhorší, co jsme mohli dostat. Za poslední léta už jsem si na to zvykl, že se nám los nedaří. Ale vždy se nám to potom nějakým způsobem podařilo, tak věřím, že se nám to podaří i teď," řekl Neumann.

Nejtěžším soupeřem zřejmě budou domácí Slovinci, přes které Češi přešli předloni v baráži o účast na mistrovství světa po výsledcích 0:2 venku a 4:1 doma. "Postupový" gól tehdy dali v poslední minutě.

Na vzestupu je ale i Norsko a Francie, která pravděpodobně vyhraje v konkurenci Moldavska, Albánie a San Marina skupinu D předešlé kvalifikační fáze.

"Slovinsko v dnešní formě je asi nejtěžší soupeř, jakého jsme mohli dostat. Norsko je na obrovském vzestupu, před 14 dny remizovalo 2:2 v přípravě s Itálií. Francie, která se jeví na postup, obrovský vzestup," řekl Neumann. "Všechny tři zápasy budeme muset odehrát na 100 procent. Bude to pro nás výzva. My máme výzvy rádi, půjdeme do toho naplno," dodal.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700