Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 25.10.2012

Česká reprezentace v neděli odlétá na MS 2012 v Thajsku a několik dní se spekulovalo o tom, kdo pojede Českou republiku na šampionát reprezentovat. Finální čtrnáctku hráčů odtajnil trenér Tomáš Neumann až na posledním tréninku národního týmu, který se konal v úterý večer. Jak řekl sám Tomáš Neumann, rozhodování pro něj nebylo vůbec jednoduché. "Musím říci, že to pro mě bylo nejtěžší rozhodování za celou dobu, co působím u českého nároďáku. Celá šestnáctka kluků si to opravdu zasloužila."

Kdo tedy nedostal šanci podívat se do dějiště nejočekávanější události roku? Nakonec doma zůstane Michal Holý z Bohemians 1905 a Petr Oliva z ERA-PACKu Chrudim, kterému start na světovém šampionátu překazil zdravotní stav. "Hodně dlouho jsem váhal a několikrát jsem to probíral s Cacauem, ale po dlouhém rozhodování nepojedou Petr Oliva a Michal Holý. Je mi opravdu líto Petra, který se zranil v přípravě a nedal se doteď dohromady. Myslím si, že Michal Holý také není v úplně ideální formě, takže proto padla volba právě na ty dva hráče. Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí, ale jsem přesvědčený, že jsme vybrali ty nejlepší," okomentoval své rozhodnuté trenér české futsalové reprezentace.

Hráče nyní čekají poslední utkání Chance Futsal ligy a v neděli v podvečer celá česká výprava odletí směr Bangkok. Samotné MS začne 1.11. 2012 zápasem Ukrajina - Paraguay a skončí finálovým soubojem, který proběhne 18. listopadu. Čeští hráči se poprvé představí 3.11.2012, kdy nastoupí proti Kuvajtu, s těmito celky se o dvě postupová místa ze skupiny popere ještě Srbsko a Egypt. Výkony českých hráčů v Thajsku bude možné sledovat na na programu ČT Sport, většinu utkání bude přenášet také TV Eurosport.

Tolik tedy článek k MS na stránkách českých futsalových médií. Dle našich informací však Petr Oliva v současnosti zraněný není, a veškeré "bolístky" které jej trápily, jsou doléčeny. Účasti na Mistrovství světa Petr obětoval hodně, a proto bude jeho zklamání z neúčasti veliké.

Konečná nominace reprezentace ČR na MS 2012
Brankáři:
Libor Gerčák (Nejzbach V. Mýto)
Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)

Hráči:
Michal Belej (Tango Brno)
David Cupák (Helas Brno)
David Frič (Bohemians 1905)
Jan Janovský (Rekord Bielsko-Biala)
Marek Kopecký (ERA-PACK Chrudim)
Tomáš Koudelka (ERA-PACK Chrudim)
Michal Kovács (Tango Brno)
Jiří Novotný (Bohemians 1905)
Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim)
Michal Seidler (Tango Brno)
Zdeněk Sláma (Bohemians 1905)
Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700