Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 27.3.2012

Výhrou Slovinska poměrem 2:0 skončil výsledek prvního barážového vystoupení českého týmu. Po brankách, které jsme inkasovali v polovinách obou částí hry, si domácí vybudovali náskok, který udrželi do konce utkání a ztížili situaci českému týmu jeho pozici před pražskou odvetou. Ta se hraje ve středu 11. dubna 2012.

Proti poslednímu přípravnému utkání, kdy proti U-21 nastoupl v prvním kvartetu Janovský, do něj tentokrát nasadil trenér Neumann Olivu a od úvodu utkání jsme byli aktivnějším týmem, nicméně gólové šance nám to nepřinášelo. Domácí obrana byla pevná, hráči Slovinska silově a technicky velmi dobře vybavení a tak se i oni začali dostávat do zápasu. Zpočátku se hrálo bez vyložených šancí, ale hned tu první dokázali domácí využít. Slámovi nevyšla klička na naší polovině, Fetič získal míč a střelou z pravé strany prostřelil k tyči Gerčáka - 1:0.

Naši hráči byli dál aktivní, ale jejich hra trochu postrádala lehkost, přesto mohlo přijít vyrovnání. Roman Mareš našel lobem z rohového kopu Michala Mareše a jeho dělovku z obtížné pozice zastavil až brankář Puškar! Pokoušeli jsme se o střelbu poměrně často, pokusy Janovského, Rešetár i Kopeckého ale zastavovala domácí obrana, na druhé straně vychytal Gerčák domácího Čujece. Největší šanci na vyrovnání měl Kopecký. Sláma totiž vypálil z 15 metrů, domácí gólman jeho pokus jen vyrazil a Kopecký z hranice vápna nedokázal poslat do sítě… V závěru poločasu ještě viděli žluté karty Kopecký a Seidler, ale to byly jediné statistické údaje, které se měnily.

Druhý poločas přinesl opět velkou bitvu a i víc šancí na obou stranách. Těch vyložených měli víc domácí, ale Gerčák byl pokaždé na místě. Bohužel přišla druhá branka, při které obral Uršič Romana Mareše o míč a z 15 metrů přesným bodlem propálil míč do české branky - 2:0. Naši hráči nevzdali zápas, ale prosazovat se přes domácí obranu byla těžká práce. Ve 33. minutě jsme se hnali do slibného brejku, ale Novotný ideálně nezpracoval míč a obránci byli včas na místě.

Závěr duelu nepřinesl českou power-play, což je ale při dvouzápasovém systému pochopitelné. Snížení domácího náskoku nepřišlo, naopak domácí mohli ještě zvýšit, ale velké šance Uršiče a Čujece naštěstí likvidoval Gerčák. Pak už přišla závěrečná siréna, radost domácích, ale i poděkování českých hráčů našim fanouškům.

Prohrou totiž barážová série nekončí. Její pokračování je totiž na programu 11. dubna, kdy budou naši reprezentanti podporu příznivců potřebovat. Dvougólová ztráta není nic nepřekonatelného a postup na MS je stále ve hře.

Slovinsko - Česká republika 2:0 (1:1)
Branky: 10. Fetič, 30. Ursič.
Slovinsko: Puškar, Mohorič - Čujec, Drobne, Fetič, Grželj, Melink, Modrej, Osredkar, Rosiš, Ursič, Zorč.
ČR: Gerčák, Žďánský - Mareš R., Mareš M., Oliva, Rešetár, Janovský, Kopecký, Sláma, Belej, Seidler, Novotný.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700