Autor: iDnes.cz   Vloženo dne: 17.12.2011

Čeští futsalisté zvládli v kvalifikaci o postup na světový šampionát 2012 i druhý zápas. Turecko jim kladlo odpor, ale svěřenci trenéra Neumanna nakonec zvítězili v Brně 3:2, když dva góly vstřelil Kopecký a jeden přidal Rešetár. Češi tak bez ztráty bodu vedou spolu s Běloruskem skupinu a v neděli se s ním utkají o postup do prvního nebo druhého losovacího koše baráže. Nizozemsko a Turecko už budou hrát pouze o třetí místo v turnaji.

Turecko přestavovalo houževnatého protivníka, který spoléhal hlavně na defenzivní taktiku. Stejně jako v prvním kvalifikačním duelu proti Nizozemsku vyšel českému týmu vstup do utkání. Po trestném kopu Kopeckého a Rešetárově tvrdé střele bodlem získali čeští reprezentanti po deseti minutách dvoubrankový náskok. Turci sice odehráli většinu zápasu jen v šesti hráčích, ale postupně do své hry vložili i rychlé protiútoky a po chybě obrany Buyuktopac snížil. Turci hráli velmi tvrdě a často faulovali. Kopecký po šestém faulu soupeře neproměnil desetimetrový kop. "Desítky Kopecký většinou proměňuje. Kdyby dal třetí gól, tak už bychom asi neměli takové problémy," uvedl po zápase kouč českého týmu Tomáš Neumann. Do konce poločasu měl český tým hru pod kontrolou a po změně stran přidal Kopecký třetí gól. V závěru však čeští hráči doplatili na zpomalování hry a jejich protivník 90 sekund před koncem zápasu snížil na rozdíl jediné branky. V dramatickém a nervózním závěru se podařilo českému týmu těsné vítězství udržet. 

"Tento silový styl soupeřů nám příliš nevyhovuje. Podobně hrají i severské týmy. Proto jsem jsem rád, že se nám podařilo morálně volními vlastnostmi a bojovností zvítězit," dodal Neumann, který ve dnu volna chce své svěřence naladit na vítězství v nedělním duelu s Běloruskem a postup z prvního místa.

Jubilejní stý zápas v české reprezentaci odehrál David Frič, kterého ale duel příliš nenadchl. "Mnohem lépe se mi hrálo v prvním zápase proti Nizozemsku, které hrálo kombinační futsal. Dnes jsme bránili pivoty, kteří jsou o dvacet až třicet kilo těžší než my. Drželi nás rukama, hráli jako ve fotbale a rozhodčí hru hodně pouštěli. Bylo to hodně těžké. Dnes jsme více ran dostali než rozdali," tvrdil Frič.

Kvalifikační skupina futsalového MS 2012
ČR - Turecko 3:2 (2:1)
Branky: 3. a 23. Kopecký, 10. Rešetár - 14. Büyüktopac, 39. Yildrim. Rozhodčí: Ivanov (Ukr.), Diaz (Šp.). ŽK: Frič - Cicek, Saglam, Keskin, Celen. Diváci: 800.
Sestava ČR: Gerčák - R. Mareš, Rešetár, Frič, M. Mareš - Havel, Kopecký, Seidler, Koudelka - Oliva, Janovský. Trenér: Neumann.

Celý článek na iDnes zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700