Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 3.1.2024

Tři slávistická jména se objevila v první nominaci nového reprezentačního trenéra Marka Kopeckého. Premiérové pozvání dostal Filip Havrda, se kterým pocestují také kapitán Jan Homola a Jan Křemen. Český výběr se představí v Číně, kde na začátku února (2. - 4. února) odehraje mezinárodní turnaj. Střetne se s Čínou, Finskem a Nizozemskem.

Trenér Marek Kopecký svoji nominaci široce okomentoval a zmínil také důvody, kterého vedly k zařazení tří futsalistů z Edenu.

Kádr je věkově vyvážený. Máme mladší, střední i starší generaci. Z mladší generace jde o hráče, kteří už v posledních nominacích byli. Jedná se o Knoblocha, Mikuše a pak o nováčka Filipa Havrdu. Od něj očekáváme, že zapadne do herního systému, kterým se chceme prezentovat. Ve Slavii podává velmi dobré výkony a známe ho z mládežnických reprezentací. Zaslouží si svou šanci a do herního stylu se nám hodí.“

Ze střední generace se v kádru objevuje po dlouhé době Honza Křemen, který patří k lídrům Slavie. Prošel mi mládežnickou reprezentací, kde jsem s ním vycházel velmi dobře. Vím, že má nevyrovnané výkony, ale pokud hraje svůj nejlepší futsal, tak je to kvalitní hráč. Chci Honzu vidět v těžkých mezistátních zápasech. Věřím, že bude platným hráčem i do budoucna. Klidně se může stát lídrem reprezentace, ale záležet bude jen na jeho výkonnosti. Předpoklady pro mezinárodní futsal má.

Honza Homola byl střídavě v reprezentaci a zaslouží si větší šanci. Je kapitánem Slavie a konec podzimu měl velmi dobrý. I Honzu chci vidět v těch těžkých zápasech. Navíc je v ideálním věku. Je mu dvacet devět let. Chci ho vidět a dát mu větší prostor v celém utkání. Je to zkušený hráč, takže věřím, že šanci chytí za pačesy.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700