Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 16.12.2021

Slávistický kapitán Jan Homola má za sebou další významný krok své kariéry - po čtyřech brankách v derby proti Spartě se trefil také za českou reprezentaci. V úvodním zápase Turnaje čtyř v Piešťanech proti Rakousku skóroval dokonce hlavou! Branku přidal také další slávista Jan Křemen, nastoupil také David Jošt. Češi vyhráli 8:2.

"Jsem spokojený, už jsem se chtěl do takového zápasu dostat a osahat si, jaké to má tempo, škoda jen branky, kterou naše lajna dostala v závěru," uvedl Jan Homola po zápase. "Hlavou jsem se trefil snad jen jednou v lize proti Helasu, takových gólů opravdu moc nedávám. Byli jsme domluvení s Michalem Hůlou, že bude házet dlouhé balony za obranu, vyšlo mi to. A že mám dát dvakrát tolik do pokladny? S tím určitě nemám problém," usmál se slávistický tahoun.

Češi se ve čtvrtek utkají v rámci turnaje s Bosnou, v pátek pak v Brně v rámci akce Futsal za život sehrají poslední zápas proti Slovensku.

Marek Karpiak, Matúš Ševčík a Filip Vaktor si v dresu Slovenska v první den turnaje připsali výhru 5:4 nad Bosnou.

Česká republika – Rakousko 8:2 (3:1)

Branky: 11. Klíma (Koudelka), 12. Křemen (Jošt), 19. D. Drozd (Křemen), 22. Homola (Hůla), 30. Rešetár (Vnuk), 34. Seidler (Vnuk), 34. Vnuk, 38. Holý (Vnuk) – 15. Bicer, 40. Meitz.
Česká republika: Vavrek (21. Hůla) – D. Drozd, Jošt, Homola, Křemen – Klíma, P. Drozd, Rešetár, Slováček, Koudelka, Seidler, Holý, Vnuk. Trenér Tomáš Neumann.
Rakousko: A. Mrsic (Hemmelmayer, Fejzic) – Jatic, Steinwandter, Leeb, Milenkovic – Osman Ali, Vozenilek, Binder, Vukovic, Meitz, Rajkovic, Yilmaz, Flögel, Bicer, M. Mrsic, Sallam, Gager. Trenér Patrik Barbic.


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700