Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.4.2021

Slávisté v reprezentacích mají za sebou další zápasy v boji o postup na UEFA Futsal EURO 2022 v Nizozemí. Česká i slovenská reprezentace v úvodních duelech remizovaly a o postup budou bojovat v zápasech venku.

Češi si zápas s Polskem od samotného začátku zkomplikovali, když museli dohánět dvoubrankovou ztrátu, nakonec se museli smířit s remízou. K ní přispěl i slávista Radim Záruba, který se podílel na druhé brance asistencí. David Jošt a Jan Homola do zápasu na palubovce nezasáhli. Pokud chtějí Češi postoupit na závěrečný turnaj, nesmí v Polsku prohrát.

Slováci s Markem Karpiakem v brance až do samotného závěru vedli jedna nula, ale druhou pojišťující branku se jim vstřelit nepodařilo. Naopak v závěru nezkoordinovali napadání soupeře při power play a lacino inkasovali. Proti Ázerbájdžánu naskočil do hry také Matúš Ševčík. Výhra v Moldávii posune naše sousedy na šampionát.

Česká republika – Polsko 3:3 (2:2)
Branky:
10. Seidler (Rešetár), 15. Vnuk (Záruba), 26. Rešetár (Vnuk) - 5. Kriezel (Lutecki), 7. Grubalski (Marek), 23. Zastawnik (Wojciechowski). Rozhodčí: Gallardo, Flores (oba ESP). Hráno bez diváků.
Česká republika: Vahala (Němec) - Koudelka, Záruba, D. Drozd, P. Drozd - Holý, Rešetár, Vnuk, Seidler, Jošt, Homola, Vokoun, Křivánek. Trenér Tomáš Neumann.
Polsko: Nawrat (Kaluža, Blaszczyk) - Kubik, Zastawnik, Lutecki, Kriezel - Holy, Klaus, Grubalski, Leszczak, Elsner, Marek, Wojciechowski. Trenér Blažej Korczyński.

Slovensko – Ázerbajdžán 1:1 (1:0)
Branky:
15. Doša – 40. Gallo
Slovensko: Karpiak (Herko) – Drahovský, Rick, Kozár, Zdráhal, Doša, Belaník, Směřička, Serbin, Ševčík, Rafaj, Turek, Brunovský
Ázerbajdžán: Huseynli – Eduardo, Farzaliyev, Gallo, Fineo, Kurdov, Mammadov, Shojaei, Chovdarov, Baghirov, Atayev, Mikayilov
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700