Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.11.2020

Česká reprezentace slaví postup na mistrovství světa po jednom z nejdramatičtějších zápasů české futsalové historie. Po remíze 2:2 v Chorvatsku svítilo stejné skóre také po skončení regulérní hrací doby v odvetě v Brně. Nic na tom nezměnilo ani prodloužení, tak přišly ke slovu penalty. V rozstřelu zvítězili Češi 6:5 a pojedou na šampionát!

Jménem našeho klubu reprezentantům i realizačnímu týmu srdečně blahopřejeme a přejeme stejně úspěšný šampionát!

Velký podíl měl na postupu také slávista Radim Záruba, který vstřelil důležitou branku během regulérní hrací doby! V penaltovém rozstřelu sice napálil tyč, ale jeho spoluhráči dokázali nakonec Chorvaty udolat. Postup na šampionát oslavil také slávistický kapitán Jan Homola, který byl během tohoto srazu součástí týmu.

„Chorvati nám bohužel dali branky na jedna nula a pak dva jedna, museli jsme to dohánět. Pak už to bylo hodně opatrné, neřekl bych, že se to dohrávalo, ale nikdo nechtěl udělat chybu. Já jsem měl před pauzou celkem dobrou formu, podařilo se to udržet, i když je to samozřejmě jiný pohyb než jenom běhat nebo doma klikovat. Dostali jsme se do toho a v rámci možností to zvládli. Tohle je výsledek, postoupili jsme na mistrovství světa! Vahy chytil tři penalty, měli jsme štěstí, ale rozhodlo to, že se tady sešla výborná parta, která držela spolu. Všichni jsme to chtěli dokázat už při první kvalifikaci, tam to nevyšlo, ale teď už jsme tam,“ říkal šťastný Radim Záruba v rozhovoru pro Sport ČT.


Česká republika – Chorvatsko 3:2 pk (2:2,0:0 – 0:0,0:0)
Branky:
7. Holý (Záruba), 20. Záruba – 4. Novak (Jelovčić), 17. Matošević (Marinović). Rozhodčí: Pelissier, Berg-Audic (oba FRA). ŽK: Horvat, Novak, Marinović (vš. CRO). Penalty: 6:5, rozhodující Vokoun. Hráno bez diváků.

Česká republika: Vahala (Němec) – Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd – Baran, Vokoun, Křivánek, Seidler, Holý, Janovský, Vnuk. Trenér Tomáš Neumann.

Chorvatsko: Primić (Luketin) – Matošević, Jelovčić, Perić, Novak – Čekol, Kanjuh, Djuraš, Marinović, J. Suton, Horvat, L. Suton. Trenér Mato Stanković

Foto: Ivana Hošková
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700