Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.2.2019

Česká reprezentace U19 má za sebou dvě přípravná utkání v Portugalsku. Svěřenci trenéra Martina Brůny prohráli oba zápasy shodným výsledkem 1:4, o lepší skóre je připravila slabá koncovka. Oba zápasy odehrál slávista Zdeněk Sita, jeden odchytal jeho spoluhráč Jan Žežulka.

„Víc povedený zápas byl ten druhý zápaS, kde jsme od začátku zápasu se prezentovali vysokým presinkem a snažili jsme se soupeře dostat co nejvíc pod tlak, a to se nám dařilo. Z toho jsme si vypracovali dost šancí, ale náš největší problém je dát gól. Tím se trápíme už delší dobu,“ řekl nám po návratu Zdeněk Sita.

„První zapas byl hlavně první poločas špatný, protože jsme ze soupeře měli až moc velký respekt a báli jsme se hrát. O poločase nám trenéři řekli, ať na soupeře nalezeme a nenecháme je rozehrát, a tím jsme na ně dokázali vytvořit tlak. Do druhého poločasu jsme vlítli mnohem lépe než do prvního a hned jsme si vytvořili par šanci a zjistili jsme, že se nemáme čeho bát, ale musíme plnit hlavně defenzivní pokyny, které nám trenéři dali,“ dodal Sita.

Česká U19 se chystá na kvalifikaci o mistrovství Evropy a Portugalci byli určitě pro přípravu ideálním soupeřem. „Portugalci jsou velmi technický tým s velmi dobrými a silnými pivoty, přes které to neustále hrají. Tím si vytvářejí nejvíce šancí a z toho jsou nejnebezpečnější,“ přiblížil slávistický talent styl soupeře.

U19: Portugalsko - Česká republika 4:1 (2:0)
Branky: 2. Neves, 9. Daniel Costa, 23. Milton, 34. Tomás Paco - 36. Buchta (Zajíček).
Česká republika: Lecjaks (Žežulka) - Buchta, Zajíček, Rajnoch, Havrda, Blahuta, Dziuba, Sita, Sekanina, Balog, Nečas, Špička, Štanglica. Trenér Martin Brůna.

Portugalsko – Česká republika 4:1 (2:0)
Branky: 14. Góis, 17. Neves, 26. Reis, 27. Pacó - 31. Dziuba.
Česká republika: Žežulka (Lecjaks) - Buchta, Zajíček, Rajnoch, Balog, Blahuta, Dziuba, Sita, Štanglica, Nečas, Špička, Havrda, Sekanina. Trenér Martin Brůna.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700