Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 3.11.2017

Čeští futsaloví junioři zvládli náročný čtvrteční zápas s Itálií ve slovinské kvalifikaci o postup na LOH mládeže 2018. Zápas skončil remízou 1:1 a po dvou hracích dnech mají oba celky shodně čtyři body. Rozhodne tak sobota, kdy Češi vyzvou Rumuny a Italové domácí Slovince.

Do druhého utkání nastoupili Češi dobře připravení. Italy měli nastudované a taktiku připravenou. „Hráče jsem upozorňoval na nutnost plnit si defenzivní povinnosti na sto procent,“ prozradil trenér Martin Brůna. Lvíčata jeho pokyny dodržela, i proto panovala s defenzivní činností velká spokojenost.

„Hráči podali výkon na hranici svých možností a jsem na ně za přístup k utkání moc hrdý,“ chválil český trenér a navázal: „Celý realizační tým makal, aby hráče na Italy připravil.“ Dopoledne před zápasem měl český celek dokonce mentální trénink. „Proto zvládli kluci zápas ve svých hlavách. Odměnou je jim příznivý výsledek, který mohl být i přívětivější,“ upozornil Brůna.

První gól padl těsně před koncem prvního poločasu a vstřelili ho Italové. Čechy však gól do šatny nesložil, naopak ve druhé půli začali být nebezpečnější a odměnou jim bylo vyrovnání Krakovčíka, který navázal na svůj výborný výkon z prvního utkání. „Pochvalu zaslouží všichni hráči, a hlavně fantasticky chytající Žežulka, který byl velkou oporou,“ vyzdvihl mladíka Martin Brůna.

Za stavu 1:1 měla lvíčata dvě obrovské šance, ale díky faktu, že tým dohrával s pěti hráči, nebyla již koncentrace v zakončení stoprocentní. „Jen štěstí nás dělilo od vítězství proti Itálii, ale pravdou je, že Žežulka chytil dvě minuty před koncem desítku, takže je remíza zasloužená,“ uznal trenér Čechů.

Výsledek 1:1 udržel český tým ve hře o postup na LOH mládeže. Před sobotním zápasem má však Brůnův kádr problémy. Dva klíčové hráče trápí zranění a do hry určitě nezasáhne kapitán Buchta kvůli dvěma žlutým kartám. Trenér však burcuje: „Porveme se o náš sen, kterým je postup do Argentiny. Na naše kluky mohou být v Čechách pyšní, protože jsem dlouho neviděl tak skvělou partu hráčů.“

Ve druhém utkání druhého hracího dne porazili Slovinci Rumunsko 7:4. K postupu z prvního místa musí Češi Rumuny porazit a doufat, že Italové ztratí body s domácím celkem nebo budou mít horší skóre. Momentálně jsou o jeden gól ve vedení Italové.

Itálie – Česká republika 1:1 (1:0)

Branka ČR: 24. Krakovčík.
ČR: Žežulka (Lecjaks) – Zajíček, Buchta, Blahuta, Krakovčík – Nečas, Demeter, Lukšija, Štanglica. Trenér Martin Brůna.

Tabulka

1. Itálie            2 1 1 0 7:2 4
2. ČR                2 1 1 0 6:2 4
3. Slovinsko       2 1 0 1 8:9 3
4. Rumunsko      2 0 0 2 5:13 0
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700