Autor: Ondřej Zlámal Foto: Radek Klier   Vloženo dne: 8.4.2017

Pouhé tři vteřiny zbývaly do konce prvního utkání České reprezentace v kvalifikaci UEFA Futsal EURO proti Dánsku a na světelné tabuli byl stav 4:4. V dramatickém závěru však přidal svoji druhou branku slávista Radim Záruba a rozhodl o vítězství 5:4!

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna vedli nejprve 2:0 a pak ještě 3:1, ale Dánové do poločasu zvládli snížit z penalty z 10m na 2:3 a po přestávce dokonce vývoj skóre otočili ve svůj prospěch na 4:3. Naši reprezentanti se však nevzdali a v závěrečných třech minutách při power-play přidali dvě branky – nejprve se trefil Michal Seidler a pak vše dokonal nejlepší futsalista roku Radim Záruba.

Z vítězství se radovali i další slávisté – Ondřej Vahala a Antonín Hrdina, který se dostal ke pěti střelám, z nichž 2 šly na branku.

Ve druhém zápase skupiny F porazil Kazachstán Makedonii 3:0.

Hodnocení trenéra Tomáše Neumanna:

"Očekával jsem podobný průběh. Včera, i dříve, jsem na to upozorňoval nejenom kluky, ale i veřejnost. Dány jsem viděl v předkole kvalifikace a věděl jsem, že půjde o těžký zápas. Dánové jsou silní v osobních soubojích, a když se jim soupeř přizpůsobí, má to velmi těžké. Utkání jsme začali dobře. Hráli jsme v pohodě a místo toho, abychom vedli pět-nula, tak jsme si nechali dát gól na jedna-dva. Nevím, co se v ten moment v hlavách hráčů stalo, ale najednou jsme se přizpůsobili dánské hře a přestali jsme běhat. Hráli jsme na velkém hřišti a v tu chvíli to byla voda na mlýn soupeře. Klobouk dolů před Dány, využili všeho, čeho mohli, a málem dospěli k vítězství. Zaplaťpánbůh, že se nám podařilo výsledek otočit. Chtěl jsem nechat první čtyřku odpočinout a nechtěl jsem soupeřům ukázat power play, ale bohužel na obojí nedošlo. Jsem rád, že se nám alespoň díky tomu podařilo vyhrát."

Z vítězství se dnes těšil i další slávista Martin Směřička, který nastoupil za slovenskou reprezentaci v Turecku – jeho tým zvítězil ve svém úvodním utkání vysoko 8:1.

Česká republika – Dánsko 5:4 (3:2)
Branky: 6. a 40. Záruba, 8. Slováček, 38. Seidler, 16. vlastní – 11. El-Quaz, 20. Jorgensen, 23. Badran, 33. Veis
Česká republika: Garčár (Vahala) – Záruba, Slováček, Koudelka, D.Drozd, Cupák, Hrdina, R. Mareš, Rešetár, Seidler, Kovács, Janovský, Belej 

Slovensko - Turecko 8:1 (4:1)

Branky: Drahovský, Doša, Kyjovský 3,Bahna, Rick, Belaník
Slovensko: Herko (Brndiar) - Směřička, Rick, Kozár, Drahovský, Kyjovský, Bahna, Rick, Belaník, Zdrávaj, Rafaj, Hudek, Višváder
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700