Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 20.3.2015

Čeští futsalisté si zajistili ve slovinském Lašku minimálně baráž Mistrovství Evropy. Ve čtvrtečním druhém duelu kvalifikační skupiny 5 opět zvítězili. Tentokrát porazili Norsko jednoznačně 4:0 a nyní už Češi vyhlíží sobotní klíčový duel o postup z prvního místa se Slovinskem.

Češi nastoupili na outsidera skupiny dobře. Už po dvaceti vteřinách nastřelil tyč Rakvaagovy brány Novotný. Na další šanci se však čekalo až do 8. minuty: Belej rozehrál rohový kop na Seidlera a jeho dělovka prolétla až pod břevno norské brány - 0:1. Dalších deset minut opět moc futsalové krásy nepřineslo. Češi hráli účelný futsal a v 18. minutě mohli slavit druhý gól: Kovács vybojoval na středu hřiště míč pro Seidlera, který před bránou našel skórujícího Beleje - 0:2. V poslední minutě první půle ještě Salák nastřelil tyč norské svatyně.

Norové vstoupili do druhé půle mnohem lépe a střela Ravla prolétla jen těsně vedle Gerčákovy brány. Ve 27. minutě však o české nadvládě nebyl pochyb. Z rychlého brejku našel Belej v parádní pozici Novotného a ten prostřelil Rakvaaga mezi nohy - 0:3. Parádní akci předvedli Češi tři minuty před koncem. Belej posunul míč patou mezi nohy soupeře, Kovács si narazil se Seidlerem a nekompromisně zavěsil - 0:4. Vzápětí Gerčák fantastickým reflexem nohou vychytal šanci Fonstada a přepustil místo v brance Vahalovi.

Neumann: Druhou čtyřku stále hledáme

Trenér české reprezentace Tomáš Neumann přiznal, že druhý zápas byl lehčí: „Podle mě to nebylo těžší utkání, než to první s Francií. Dnes jsme měli zápas pod kontrolou, a i když byl soupeř houževnatý, tak jsme si vlastní šikovností dokázali poradit a zápas jsme zvládli úplně v pohodě.“ Zápas opět rozhodla první čtyřka Seidler, Belej, Novotný a Kovács. „Kluci si sedí. Vědí, jak mají hrát. Opět nám pomáhali herní a standardní situace, ze kterých se dostáváme do šancí, což je velké plus. Druhou čtyřku stále hledáme a doufám, že nám to sedne v sobotu proti Slovinsku,“ řekl trenér českého týmu.

Norsko - Česká republika 0:4 (0:2)
Branky: 8. Seidler (Belej), 18. Belej (Seidler), 27. Novotný (Belej), 37. Kovács (Seidler). Rozhodčí: Birkett (ENG) – Cetin (TUR). ŽK: Wiseth - Cupák. Diváci: 100.
Norsko: Rakvaag (37. Sandsor) – El-Masrouri, Ravlo, Moen, Egholm – Skaga, Brevig, Achrifi, Sortevik, Fonstad, Valoy, Wiseth. Trenér Oddmund E. Saether.
ČR: Gerčák, Vahala - Novotný, Kovács, Belej, Seidler - Lištván, Janovský, Rešetár, Slováček, Sláma, Salák, Cupák, Holý. Trenér Tomáš Neumann.

Česká republika - Francie 5:3 (1:0)
Branky: 19. Seidler (Kovács), 25. Slováček (Janovský), 33. Belej (Kovács), 33. vlastní Gasmi, 36. Belej (Seidler) - 33. A. Mohammed (Gasmi), 37. Hamdoud, 38. Gasmi (Hamdoud). Rozhodčí: Cetin (TUR) - Birkett (ENG). ŽK: Slováček (CZE). Diváci: 100.
ČR: Gerčák, Vahala - Kovács, Novotný, Belej, Seidler, Holý, Slováček, Sláma, Rešetár, Janovský, Cupák, Salák, Lištván. Trenér Tomáš Neumann.
Francie: Haroun, Parfait - Hamdoud, Otmani, Le Boette, Gasmi – Belhaj, Rabei, Teixeira, Y. Mohammed, Aigoun, Parales, A. Mohammed, Ramirez. Trenér Pierre Jacky.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700