Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 1.12.2014

Česká futsalová reprezentace do jednadvaceti let sehraje na začátku týdne atraktivní přátelský dvojzápas před vlastním publikem. Se Španělskem se utká v pondělí v Mladé Boleslavi (19:00) a v úterý v Lovosicích (19:00). V dresu reprezentace se představí i hráči Slavie, Jan Homola, Pavel Vandas, a i nadále je ve hře účast jednoho z největších současných talentů českého futsalu, Antonína Hrdiny.

Český tým se sešel v Kadani, tradiční baště pro soustředění futsalových reprezentací. Tým trenéra Marka Kopeckého čeká velice silný soupeř. „Všichni víme, že je Španělsko jiný level, ale všichni naši kluci jsou odhodlaní a chtějí si proti silnému soupeři zahrát. Je to pro ně výzva,“ tvrdil Marek Kopecký a pokračoval: „Je potěšující, že se kluci soupeře nebojí a bojují o místo v základní sestavě. Tréninky vypadají dobře, nicméně samotné zápasy pro naše hráče budou pořádnou školou. Uvidí, jak se hraje na nejvyšší úrovni. Mohou posbírat cenné zkušenosti.“

A-tým Španělska několik let vládl evropskému futsalu. V únoru dokonce porazil český tým na EM v Belgii. „Španělé budou hrát klasický španělský futsal jako A-tým, protože pracují velmi koncepčně,“ myslí si trenér Kopecký. „Už od mládežníků chtějí to, co hraje áčko. Budou držet balon a kombinovat. My musíme výborně bránit. Španělé budou jistě hrozit i ze standardních situací. V kádru mají hráče, kteří hrají nejvyšší španělskou soutěž. Zápas bude obrovsky těžký,“ uvědomoval si trenér české jednadvacítky.

Český tým povede opora Tanga Brno a české futsalové reprezentace Radim Záruba. „Největším tahounem týmu je pochopitelně Radim Záruba ze současného kádru A-týmu. Na něj spoléháme a i v trénincích je vidět, že se kluci od něj ledacos učí. Přeci jen má spousty zkušeností. Radim jde všem velmi příkladem, což nás mile překvapilo. Kluci se každým tréninkem zlepšují už od Turnaje 4 zemí v Brně,“ chválil Kopecký.

Pokud chcete vidět to nejlepší, co mládežnický evropský futsal nabízí, dorazte v pondělí do Mladé Boleslavi nebo v úterý do Lovosic. „Fanoušci uvidí nejlepší mládežnický tým možná na světě. Půjde o futsal nejvyšší kvality. Rozhodně se mohou těšit i na individuální hvězdy soupeře. Španělský styl hry bude pro všechny zajímavý. Věřím, že se s tím naši poperou a odejdeme ze hřiště se vztyčenými hlavami,“ dodal Marek Kopecký.

Úvodní duel z Mladé Boleslavi si rozhodně nenechte ujít ani v rámci živého komentovaného přenosu na webu www.livesporttv.cz!

Česká republika U21 – Španělsko U21
pondělí od 19 hodin v Mladé Boleslavi (živě na livesporttv.cz)
úterý od 19 hodin v Lovosicích
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700