Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 21.10.2024

V semifinále Poháru SFČR se Slavia představí na palubovce Helasu Brno. Rozhodl o tom los, který provedl v pondělí v sídle SFČR Radek Klier. Ve druhém semifinále se střetnou FTZS Liberec a Interobal Plzeň.

Semifinále se odehraje od 11. do 14. listopadu 2024. Vítězné týmy si pak zahrají finále 3. prosince 2024 od 18 hodin v Kutné Hoře před kamerami ČT sport. Finalisté Poháru SFČR jsou v následující sezoně nasazeni přímo do celostátní části. 

Pohár SFČR začal v tomto ročníku novým systémem regionálních skupin. Slavia v rámci regionální skupiny 3 nejprve vyřadila v lednu v osmifinále Benfiku Hranice 12:4, v dalším kole pak postoupila bez boje přes Tex-color České Budějovice, který ze soutěže odstoupil. V semifinále reg. skupiny pak zvítězila v červnu nad týmem Arsenal Benešov 6:3. Nejdramatičtější průběh mělo finále, ve kterém zdolala Absolut Černý Dub v Českých Budějovicích až na penalty. V říjnu pak v prvním utkání celostátní části zdolala po obratu v domácím prostředí Baník Chomutov 5:4 a postoupila do semifinále.

Helas Brno je loňským finalistou, proto byl nasazen až do celostátní části soutěže. Ve čtvrtfinále porazil Baník Ostrava na jeho palubovce 8:2 a vybojoval si tak právo změřit síly se Slavií o postup do finále.

Ohlas k losu od kapitána Jana Homoly: 
"V semifinále poháru si již nelze vybírat soupeře. Helas je loňský finalista poháru a bude mít výhodu domácího prostředí. Právě na své palubovce je Helas velmi silným soupeřem. Nicméně chceme uspět a po roční pauze si zahrát opět finále poháru. Věřím v náš postup."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700