Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 17.9.2024

Vyrovnaný průběh regionálního finále Poháru SFČR v krásné sportovní hale v Českých Budějovicích nakonec rozhodl penaltový rozstřel. V něm proměnili svůj pokus všichni slávisté a díky tomu postoupili do celostátní části soutěže. Rozhodující penaltu poslal do sítě Ondřej Míča.

Slavia na jihu Čech neměla k dispozici tři reprezentanty - Adama Vondráčka, Filipa Havrdu a Tomáše Kuchtu, navíc se Šimon Schütz a Jiří Denis Kočovský z českého výběru U19 připojili k týmu na poslední chvíli po náročném zápase s Polskem. Poprvé se v červenobílém dresu představili nováčkové Jakub Fořt a Jakub Papež, kteří přišli na hostování z Plzně, druhý jmenovaný zaznamenal dvě branky.

Slavia šla do vedení, které zařídil pohotovou dorážkou z voleje Martin Brychta, ale nadšeně bojující domácí v závěru prvního poločasu po přesných kombinacích dvakrát prostřelili Fořta - branky si připsali Marek Kalousek a Zdeněk Kuna.

Červenobílí po změně stran vysunuli svůj presink a stav zápasu otočili, trefili se Antonín Hrdina a Papež, jenže domácí tým se nehodlal vzdát. Marek Kalousek vyrovnal na 2:2 a po druhé Brychtově brance uzavřel svůj hattrick a bylo to 4:4. Slávisté šli ještě jednou do vedení díky Papežově brance na 5:4, čtyři minuty před koncem ale Staněk srovnal na 5:5. Na nerozhodném stavu nezměnila nic ani power-play Pražanů.

O postupujícím tak rozhodovaly penalty. Z branek v budějovické hale se míč odráží z pod břevna tak rychle, že součástí rozstřelu byly i diskuse, odkud se míč z branky po prudké ráně odrazil. Slávisté se ani jednou nezmýlili, domácí jednou trefili tyč, a tak o vítězi regionální části rozhodovaly centimetry. Absolut v pondělí předvedl, jakým způsobem a nasazením dokázal vyhrát druhou ligu a byl nepříliš koncentrované Slavii rovnocenným soupeřem.

Komentář po utkání:

Martin Brychta (Slavia): "Byl to z našeho hlediska takový divný zápas. Než jsme si zvykli na styl soupeře a zapnuli, tak nám to dlouho trvalo. I když bych spíš řekl, že jsme nezapnuli vůbec. Neměli jsme sice reprezentanty, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Dostali jsme laciné branky, málo jsme běhali a i s takto mladým týmem mělo mít utkání úplně jiný průběh. Smekám klobouk nad individuální kvalitou soupeřových hráčů z Absolutu, jsou to šikovní kluci, dělali nám problémy a my jsme se s tím nedokázali srovnat. Postoupili jsme, ale to by pro Slavii měla být povinnost. Určitě jsme to měli zvládnout bez penalt."

Do celostátní části Poháru SFČR si zatím zajistili účast: Interobal Plzeň, Helas Brno, FK Chrudim, Baník Chomutov, vítěz zápasu Liberec-Mělník, vítěz zápasu Atraps Brno - ŽV Brno,
Baník Ostrava, Slavia Praha.

Absolut Černý Dub - SK Slavia Praha 5:5 (2:1) na penalty 3:5
Branky: 17. Kalousek (Kuna), 19. Kuna (Horák), 28. Kalousek (Vávra), 31. Kalousek (Kuna), 36. M. Staněk (Kadlec) – 5. Brychta (Míča), 21. Hrdina (Homola), 23. Papež (Klaban), 30. Brychta (Míča), 32. Papež (Nečas)
Absolut Černý Dub: Kříž (20. Sobolík) – Kuna, M. Staněk (K), Vávra, Janák, Hrachovec, Kalousek, Horák, Kadlec, Vaněk, Pasecký, Smíšek. Trenér: Radim Staněk
SK Slavia Praha: Fořt – Brychta, Míča, Homola, Hrdina, Papež, Sláma, Tilinger, Schütz, Klaban, Kočovský, Nečas. Trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Mertl, Kaštánek. Diváci: 200
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700