Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.5.2024

Slavia zakončila svoji letošní sezonu postupem do finále regionální části Poháru SFČR, když v sedlčanské hale přehrála druholigový Arsenal Benešov 6:3. Po dvou brankách nastříleli Jan Křemen a Filip Klaban, po jedné pak Aldiyar Kazbekov a loučící se Filip Vaktor, pro kterého to bylo poslední utkání za Slavii. Za neúnavně bojující domácí tým se dvakrát prosadil Jan Hušek a jednou Ondřej Novotný.

Slávisté od začátku utkání nic nepodcenili, poctivě kombinovali a čekali na své šance. Aktivní soupeř pozorně bránil a vyrážel do kontrů, dařilo se zejména ex-ligovému Peckovi a brankáři Dřevojanovi. Do poločasu sešívaní z řady šancí proměnili dvě - nejprve Křemen zkušeně zakončil přes celé hřiště v 11. minutě, o dvě minuty později pak Kuchta parádně zatáhl míč a připravil branku Klabanovi - 2:0 pro Slavii. V 18. minutě Hušek snížil po sólovém útoku a kličce Vondráčkovi.

Po přestávce Vaktor s Křemenen svými góly zvýšili na 4:1, soupeř se čtyři minuty před koncem po podobné akci jako v prvním poločase prosadil podruhé a bylo to 4:2. Kazbekov ale takřka vzápětí zvýšil na 5:2. V poslední minutě padly ještě dvě branky, nejprve domácí perfektně dohráli kombinaci při power play a upravili stav na 5:3, konečné skóre ale stanovil svojí druhou brankou bývalý kapitán slávistické juniorky Klaban.

Ve finále regionální části Poháru SFČR se Slavia utká s vítězem druhého semifinále mezi týmy Tenisáci Benešov a Absolutem Černý Dub, jehož termín ještě není určen. Hrát se bude na palubovce soupeře.

Komentáře po utkání:


Filip Vaktor (Slavia): "Myslel jsem, že můj poslední zápas byl s Plzní, ale pak se ještě hrál tento pohárový, jsem za to rád. Zahráli jsme si, šli jsme do toho bez tréninku, soupeře musím pochválit, hráli dobře. Vyhráli jsme, postupujume. Doufám, že kluci letos pohár vyhrají a přivezou mi zlatou medaili."

Arsenal Benešov - SK Slavia Praha 3:6 (1:2)
Branky: 18. Hušek, 36. Novotný, 39. Hušek (Matoušek) - 11. Křemen, 13. Klaban (Kuchta), 26. Vaktor (Kuchta), 31. Křemen, 36. Kazbekov (Křemen), 40. Klaban.
Arsenal Benešov: Filip Dřevojan - Jan Hušek, Ondřej Novotný, Tomáš Pecka, Lukáš Matoušek, David Čipera, Jakub Kouklík, Josef Kouklík, Tomáš Řehák, Tomáš Říha. Trenér: Jaromír Janda.
SK Slavia Praha: Adam Vondráček - Martin Brychta, Zdeněk Sláma, Jan Křemen, Filip Vaktor, Denis Jiří Kočovský, Aldiyar Kazbekov, Filip Klaban, Tomáš Kuchta.
Rozhodčí: Stanislav Laštovička, Libor Kaštánek.
Sportovní hala Sedlčany, hrálo se ve středu 22. května 2024 od 20 hodin.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700