Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 19.12.2022

Poslední zápas v roce 2022 je tady! V úterý od 20:10 nastoupí v UNYP Aréně podruhé za sebou stejní finalisté Poháru SFČR: Slavia po roce znovu vyzve mistrovskou FK Chrudim. Červenobílí se probojovali do finále podruhé, Chrudim má již na svém kontě dvanáct finálových vítězství. 

V minulém ročníku se finále hrálo v Edenu a Slavia podlehla Chrudimi 2:6 a získala stříbrné medaile. Slávistické branky vstřelili Daniel a Záruba.

Slavia byla nasazena do celostátní části Poháru SFČR přímo jako finalista posledního ročníku. V osmifinále vyřadila v Kynžvartu Termity Loket 4:1. Ve čtvrtfinále pak přehrála Flamengo Hradec Králové 7:4. V semifinále pak porazila v hale v Řepích Spartu 4:3. V 1.Futsal lize jsou sešívaní v současnosti na čtvrtém místě s 26 body.

Chrudim prošla do finále přes Bocu Chotěboř (15:0), Jablonec nad Nisou (15:0) a Absolut Černý Dub (6:1). Svěřenci trenéra Felipe Condeho jsou v 1. Futsal lize na druhém místě s 35 body, když je od první Plzně dělí jenom mírně horší skóre. V letošní sezoně se skvěle prezentovali zejména v UEFA Champions League, kde do posledního zápasu sahali po postupu do Final Four.

Letošní finále se uskuteční v rámci velké futsalové akce Futsal za život, jejíž součástí budou závěrečné zápasy univerzitní ligy – o 3. místo a finále a také exhibiční utkání, ve kterém nastoupí Tým Vládi Mikuláše proti týmu bývalých fotbalových reprezentantů, mezi nimiž nebudou chybět také velká slávistická jména jako je Vladimír Šmicer, Milan Škoda, nebo Marek Suchý.

Přijďte do UNYP Areny nejenom podpořit charitativní akci, ale také fandit futsalové Slavii v boji o první, historickou trofej v historii klubu!

Komentáře před zápasem:

Martin Brychta, hráč Slavie:
„Víme, že Chrudim je favoritem. Ale je to na jeden zápas a stát se může cokoliv. Viděli jsme to i v Liberci, kdy jsme byli favoritem my, a otáčeli jsme to v poslední minutě. Musíme si věřit, dobře se připravit, pak věřím tomu, že budeme schopni Chrudim nejenom potrápit, ale že můžeme i vyhrát.“

Antonín Hrdina, hráč Slavie: „Bude to na neutrální půdě a na jeden zápas. Na tři zápasy by to s nimi bylo opravdu těžké. Tohle je čtyřicet minut, myslím si, že by se to dalo zvládnout. Máme spoustu zraněných a nemocných hráčů, ale přesto věřím, že to kluky namotivuje. Sílu pořád máme, když podáme maximální a naprosto koncentrovaný výkon, tak můžeme uspět, i kdyby to mělo být třeba jenom 1:0. Věřím, že přijde hodně našich fanoušků a v zápase nám pomohou!“

Program Futsal za život v Praze | 20. prosince 2022
12:00 | Zápas o 3. místo Univerzitní ligy futsalu - VŠE Praha - ČVUT Praha
15:00 | Finále Univerzitní ligy futsalu - MUNI Brno - VŠB-TU Ostrava
17:30 | Tým Vládi Mikuláše – Bývalí fotbaloví reprezentanti
20:10 | Finále Poháru SFČR: FK Chrudim – SK Slavia Praha

Sestava reprezentantů: Jan Koller, Bořek Dočkal, Jan Rezek, Theodor Gebre Selassie, Milan Škoda, Marek Suchý, Tomáš Hübschman, Jaroslav Drobný, Vladimír Darida, David Lafata, Vladimír Šmicer, Jiří Skalák, Karel Jarolím.

Sestava Vládi Mikuláše: Lukáš Rešetár, Karel Kruliš, Petr Novák, Aleš Krčmář, Otakar Mestek, Michal Salák, Martin Brůna, Ondřej Knobloch, Ondřej Mihálik, Lukáš Marek, Milan Hes, Jan Nezmar, Tomáš Sluka, Christian Frýdek, Denisa Skálová a další.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700