Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.10.2021

Slavia postoupila do čtvrtfinále Poháru SFČR, když v neděli v Chebu porazila Termity Loket vysoko 9:0.

Slavia se od první minuty zápasu prezentovala soustředěným výkonem, vyhrávala souboje, poctivě bránila, bylo vidět, že hráči nechtějí připustit, aby se domácí tým dostal do hry. Z vytvořených šancí se ale v prvním poločase ujaly pouze dvě - aktivně hrající Daniel umístěnou ránou po zemi otevřel skóre v páté minutě, o osm minut později přidal druhý gól prudkou ránou pod břevno Igor Leovski. Další šance měli Antonín Hrdina, Zdeněk Sláma, Matúš Ševčík a další slávisté, ale jak tomu bylo v posledních utkáních, svůj náskok nenavýšili.

Po přestávce slávisté už svoji převahu dokázali přetavit v branky. Naději domácích zdramatizovat zápas utnula červená karta, kterou obdržel ve 25. minutě domácí brankář Štrunc za hraní rukou mimo brankoviště, kdy zastavil kličku Dominika Ostráka. Někteří diváci pak v zaplněné hale zbytečně spílali rozhodčím, kteří postupovali naprosto v souladu s pravidly. Do branky Termitů musel navíc naskočit hráč z pole. Červenobílí až do konce dohrávali všechny útočné akce, dvakrát se prosadil Martin Brychta, trefil se také Zdeněk Sláma, který v chebské hale zažil začátky své sportovní kariéry.

Domácí v závěru neproměnili dvě krátké penalty, a tak brankář Adam Vondráček udržel čisté konto. 

Komentář po utkání:

Zdeněk Sláma (Slavia):
"Byl to pro mne speciální zápas, vyrůstal jsem tady, můj děda tady hrával, můj táta přímo v této hale hrál házenou, chodil jsem sem na tréninky, mám tuto halu rád už od dětství. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát právě tady a že jsme dostali za soupeře Termity Loket. V koncovce se trápíme, ale dnes to nevadilo, protože jsme nakonec branky nastříleli. Jakého bych  si přál do dalšího kola soupeře? Klidně třeba Teplice, máme mladý tým, potřebujeme hrát těžké zápasy."

Termiti Loket - SK Slavia Praha 0:9 (0:2) 
Branky:
5. Daniel (Křemen), 13.Leovski (Křemen), 26. Daniel (Ševčík), 30. Homola (Sláma), 31. Brychta (Hrdina), 32. Sláma (Brychta), 34. Hrdina (Ostrák), 34. Ševčík (10 m kop), 36. Brychta
Termiti Loket:
Štrunc - V. Neudert, J. Neudert, Kratochvíl, Číž, Soukup, Hejna, Klásek, Göybulak.
Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Křemen.
Hrálo se v hale Lokomotivy v Chebu.

Do dalšího kola již z osmifinále postoupilo Tango Hodonín, SKUP Olomouc, Svarog Teplice, Interobal Plzeň, Olympik Mělník, FK Chrudim a Legia Hradec Králové.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700