Autor: Martin Kameník   Vloženo dne: 15.10.2019

Slavia v letošním ročníku Poháru Svazu futsalu ČR došla do čtvrtfinále, ve kterém prohrála po boji s mistrovskou Spartou 2:5. Obě slávistické branky vstřelil Martin Směřička, za soupeře se třikrát prosadil jeho spoluhráč ze slovenské reprezentace Gabriel Rick.
 
První půle vyšla lépe Spartě. Dvěma góly se blýskl Rick a třetí branku přidal po krásné střele Amadeu. Slavia se však po přestávce vrátila do hry. Krátce po začátku druhé půle snížil na 1:3 Směřička a ten samý futsalista ve 28. minutě přiblížil Slavii na rozdíl jedné branky - 2:3.

Vyrovnat mohl ve 33. minutě Jošt, který šel sám na sparťanskou bránu, jenže minul, stejně tak chvíli před ním Křemen. Z brejku pak Rick svým třetím gólem v zápase zvýšil na 4:2. Tři minuty před koncem, při power play Slavie, utekl Křivánek a pečetil postup Sparty do odkryté brány - 5:2.

Komentáře po utkání:

Martin Směřička (Slavia): "Do utkání jsme vstoupili možná s přílíš velkým respektem a byla to asi škoda, v druhém poločase jsme viděli, že se s nimi dá hrát, Sparta nebyla na tom už nebyla tak dobře fyzicky. Po snížení na 2:3 jsme se tak trochu zbláznili a udělali jsme chyby a nechali mezery v obraně. Sparta už si to pohlídala. Při power-play nám chyběla přesnější předfinální přihrávka. 

Gabriel Rick (Sparta): "Slavia měla dvě, tři, velké šance na vyrovnání, naštěstí nás podržel Vahala a pak jsme rozhodli. Je pravda, že jsem byl trochu unavený, cítil jsem to hlavně před zápasem při rozcvičce, při samotném utkání už jsem na to nemyslel a hrálo se mi dobře."

Sparta - Slavia 5:2 (3:1)
Branky: 6. Rick (Amadeu), 9. Rick (Seidler), 20. Amadeu (Seidler), 33. Rick, 37. Křivánek – 22. Směřička (Záruba), 28. Směřička (Křemen)
Sparta:Vahala (Gerčák, Plecitý) – Kocič, Novak, Grbeša, Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora
Slavia::Žežulka (Vondráček) – Brychta, Směřička, Jošt, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700