Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.8.2019

Slávistické futsalisty čeká první soutěžní zápas nové sezony. Ve čtvrtek 29. srpna od 20:50 v hale v Edenu sehrají semifinále pražské části Poháru SFČR proti FC SAPA Praha. Pro soupeře to bude první zápas pod novým jménem. Vítěz utkání postoupí do finále proti Wizards DDM Praha 10, které musí být sehráno do 11. září.

Pohár se hraje na celostátní úrovní od osmifinále, do kterého byli již přímo nasazeni loňští finalisté ERA-PACK Chrudim (vítěz) a Sparta Praha. Dále jsou již v této fázi Olympik Mělník (Středočeský kraj), Dynamo PCO České Budějovice (Jihočeský kraj), FC Baník Ostrava (Moravskoslezský kraj), Pramen Havlíčkův Brod (Vysočina).

„Těšime se hodně, je to pro naši komunitu takový menší svátek. První soutěžní zápas týmu FC Sapa Praha a hned proti ligové Slavii. Věříme, že dorazí i naši fanoušci, hodně jsme zápas propagovali,“ říká před utkáním Tungi Nguyen, který v minulosti nastupoval také ve slávistickém dresu.

„Bylo to krátce za trenéra Martina Brychty,“ vzpomíná. Jeho tým zvažoval start ve druhé lize, ale nakonec se tým rozhodl jít postupnými kroky. „Vybudovali jsme nové mužstvo, potřebujeme čas se sehrát a všechno si vyzkoušet. Ambice máme velké, ale chceme jít krok za krokem,“ dodává.

Kapitán Slavie Jan Homola je přesvědčený, že loňský okamžitý výpadek z poháru se nebude opakovat. Nebudeme se za nic schovávat, jsme jasný favorit a musíme to potvrdit na hřišti. Povinnost nám velí postoupit do celostátního kola poháru. Nechceme aby se opakovala ostuda z loňského roku. Zároveň bereme tento zápas, jako přípravu pro nácvik herních situacích na nadcházející sezónu."

Pohár SFČR se hraje pod novým názvem a má i nové logo. Zápas má výkop ve 20.50.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700