Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 31.5.2018

Futsalisté Slavie splnili svoji povinnost a ve 2. kole Pražského poháru zdolali bojovný tým Frankie Praha, který se v hale v Edenu prezentoval velice sympatickým výkonem a dlouho držel s prvoligovým týmem krok. Především zásluhou brankáře Pekárka.

Červenobílí šli do utkání v době tréninkové pauzy a záhy zjistili, že musí přeřadit na rychlejší výkonnostní stupeň. Hráči soupeře aktivně bránili, blokovali střely a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Výbornými zákroky je navíc držel ve hře brankář Jan Pekárek.

Frankie šli v prvním poločase do vedení, když Jaroslav Nováček technickou střelou překonal Jana Žežulku. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu srovnal Vojta Turek a slávisté stihli ještě vstřelit druhou branku, kterou dal po rohovém kopu Martin Směřička. Jenže v poslední minutě David Pergl propálil míč do sítě a bylo vyrovnáno.

Sešívaní tak nadšeně bojujícího soupeře udolali až v druhém poločase. Na druhou Nováčkovu branku odpověděl svým gólem Jan Homola, dvě nakonec rozhodující branky měly stejného autora Martina Brychtu. Další řadu úspěšných zákroků si připsal gólman Pekárek.

Hodnocení trenérů:

Pavel Stejskal (pro toto utkání jmenovaný trenér Slavie):
„Musím před soupeřem smeknout, takové zápasy standardně nehrají, ale předvedli výborný výkon, jezdili a makali. My jsme míchali čtyřky, které spolu normálně nenastupují, ale o přestávce jsme museli plány změnit a soupeř nás donutil nasadit jednu silnější, která spolu už hraje dlouho. Musím ještě pochválit hostujícího gólmana Pekárka, podal úžasný výkon, odhadem chytil pět, nebo šest gólů. Opravdu klobouk dolů, musel to pro něj být zážitek pochytat tolik střel.“

Jan Pekárek (Frankie Praha):
„Na zápas jsme se těšili a sešli jsme se v nejsilnější možné sestavě. Kluci hráli výborně, byl to pro nás výborný zážitek, přesto byl rozdíl samozřejmě znát. Naším plánem bylo nedostat deset gólů, to nám vyšlo, myslím, že jsme tady rozhodně žádnou ostudu neudělali.“

SK Slavia Praha – Frankie Praha 5:3 (2:2)
Branky: 20. Turek (Homola), 24. Směřička (Brychta), 28. Homola, 34. Brychta (Směřička), 35. Brychta (Homola) - 15. Nováček (Štross), 25. Pergl, 27. Nováček (Řádek)
Slavia: Žežulka – Brychta, Turek, Směřička, Homola, Míča, Sitta, Hájek, Novotný.
Frankie: Pekárek – Dittrich, Páv, Řádek, Štross, Strašek, Urban, Pergl, Venglář, Křivánek, Nováček, Chaloupka
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700