Vloženo dne: 19.8.2016

V Kadani jsme v páteční podvečer sehráli přípravné utkání se Spartou, jehož výsledek byl brán jako finále pražské části Poháru FAČR. Po výhře 5:0 (4:0) si celostátní část soutěže zahraje Sparta. Pro naše mužstvo se jednalo o první přípravné utkání, do kterého jsme vstoupili z plné kondiční přípravy a pojmuli jsme jej především jako test hráčů, kteří se snaží proniknout do sestavy, nebo usilují o angažmá v našem klubu. Hráči základního kádru tak zasáhli pouze do části zápasu, nebo vůbec, tak jako Vahala, Homola, Brychta a Salák.

Samotné utkání moc futsalové krásy nepobralo, ani na jedné straně. Sparta v prvním poločasu zvolila obrannou taktiku a jakoby vůbec nechtěla hrát. Na našem výkonu byla patrná obrovská nesehranost, v sestavě bylo až příliš mnoho nových hráčů. Přesto jsme to byli my kdo držel více balón ve své moci, ovšem bez výraznějších možností před brankou soupeře. Ten nás před koncem poločasu potrestal čtyřikrát, především po našich naivních chybách při standardních situacích.

Druhý poločas byl přehlídkou nepřesností, špatných přihrávek a chabého zakončení. Divák, který za rozhodnutého stavu očekával nějakou změnu hry odcházel zklamán. Utkání se již víceméně dohrálo, aniž by přítomným divákům nabídlo nějakou zajímavou podívanou. Sparta, která v utkání působila kompaktnějším dojmem, vyhrála zcela zaslouženě.

Slavia může utkání pozitivně hodnotit pouze v jednom směru: chtěla vyzkoušet a testovat všechny hráče, kteří se v současné době s A týmem připravují. V tomto směru utkání s kvalitním soupeřem ukázalo veškeré individuální nedostatky a trenérům by získané poznatky měly ukázat, jakým způsobem zúžit a vybrat kádr pro ligovou soutěž.

Daniel Kolman, předseda klubu: "Z prohry v přáteláku, ve kterém testujeme půlku mančaftu, si hlavu lámat nebudeme. Důležité budou ligové souboje. V každém případě to pro nás bylo poučné utkání."

AC Sparta - SK Slavia 5:0 (4:0)
1. poločas: Haza - Novotný, Míča, Hendrius, Hudson - Tokar, Idrissov, Hrdina, Oliva
2. poločas: Haza (od 32. min Roshan) - Wojnar, Stibora, Hendrius, Hudson - Tokar, Idrissov, Dvořák, Matějka
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700