Autor: Kladenskelisty.cz   Vloženo dne: 22.1.2014

V neděli 26.1 se od 19:30 hodin střetneme v domácí sportovní hale Slavia s Kladnem. Před utkáním poskytl rozhovor Kladenským listům kapitán soupeře. Legenda kladenského futsalu a kapitán současného SAT-ANu slaví dnes třicáté narozeniny. Petr Junek opora mužstva, které svými výkony patří k elitě nejvyšší soutěže, poskytl Kladenským listům exkluzivní rozhovor.

Třicítka je životní jubileum, kdy chlap začíná bilancovat. Kdybyste se ohlédl za svou dosavadní futsalovou kariérou, co byste viděl?

Uvědomil bych si, že v kladenském futsalu jsem od svých osmnácti let, kromě tří sezon v strávených v pražských Bohemians. Než jsem k nim přestoupil, zažil jsem v kariéře vzestup. Zažil jsem s Kladnem třetí místo v lize. Ovšem musím kriticky přiznat, že tehdy neměla liga tak vysokou úroveň jako v současné době. Svůj kvalitativní vrchol jsem prožil právě v Boheminas. Přesto ale věřím, že v SAT-Anu ještě prožiju největší futsalovou radost, i když na bronzovou příčku přitom asi nedosáhneme.

Ve třiceti jste oporou i kapitánem velmi kvalitního týmu. Už si říkáte, kde budete hrát třeba za pět let?

Občas si to v duchu říkám a doufám, že pořád v kvalitním kladenském týmu jménem SAT-AN (směje se).

Za SAT-AN hrajete třetí sezonu. Porovnejte je.

Když jsem se před dvěma roky do Kladna vrátil, vedení klubu skládalo nový mančaft. Ta první sezona byla z mého pohledu seznamovací i úspěšná zároveň. Dostali jsme se, na rozdíl od té loňské, do play off. Současná sezona je nejkvalitnější. Mužstvo se vhodně doplnilo a je před ním výzva v podobě velké šance na postup do semifinále play off. Samozřejmě ještě nejsme ani v tom play off, ale podle toho, jak se sezona vyvíjí, tak by nám účast v něm utéct neměla. Ve čtvrtfinále nás ze seznamu možných soupeřů určitě čeká těžká překážka, nicméně ne nepřekonatelná.

K dobré výchozí pozici v play off se musíte probojovat přes vítězství ve zbývajících kolech základní části soutěže. Když všechno vyhrajete, můžete teoreticky skončit na výtečném čtvrtém místě a začít vyzařovací část ligy na domácí půdě. Prvním soupeřem k takovému postavení je pražská Slavie, kam jedete tuto neděli. Je silnější nebo slabší než Sparta, s níž jste v minulém kole doma prohráli?

Sparta je týmovější, ve Slavii jsou zase větší individuality. Ale ať jsou slávisté jací jsou, ztracené body se Spartou na Slavii získáme zpátky.

Jsou pražské týmy jiné, než zbytek ligy?

Jsou vyčůranější (usmívá se), techničtější. Vyznačují se výborně zahranými standardními situacemi. Povahově jsou hráči pražských týmů naprosto v pohodě.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700