Autor: Prazsky.Denik.cz   Vloženo dne: 9.4.2013

S drtivou prohrou 0:9 od mistrovské Chrudimi vstupovali do druhého čtvrtfinálového utkání play-off Chance Futsal ligy hráči pražské Slavie. Podruhé se ale debakl neopakoval. Ba co víc, svěřenci trenéra Brychty ještě pět minut před koncem drželi remízu 2:2. Futsalový zázrak se ale nekonal, ten překazil Brazilec Douglas, na kterého navázal další chrudimský kanonýr Oliva. Východočeši tak mají na svém kontě dvě výhry a od postupu do semifinále je dělí pouhé jedno vítězství. Postup si tak mohou zajistit už tento pátek, kdy se se Slavií střetnou opět v Chrudimi. „Na výsledku zápasu se projevilo to, jak moc jsme se poučili z vývoje toho prvního. Daleko víc jsme se věnovali obraně. Kluci už daleko lépe věděli, jak a kam se postavit. Nebáli se ani v obranné fázi jít jeden na jednoho," popisoval kouč sešívaných Martin Brychta.

Přesto červenobílí prohrávali o poločase 0:2. „Druhou půli jsme začali dobře, nepouštěli soupeře do větších šancí. Chrudim tlak samozřejmě měla, ten jsme nebyli schopni eliminovat. Začali jsme se ale dostávat do brejků a dva z nich využili," pokračoval lodivod, kterého ani příliš nemrzely následující okamžiky. „Pak začali úřadovat Brazilci v dresu Chrudimi, celé mužstvo soupeře najednou více běhalo a rozhodlo zápas," vysvětlil trenér, který měl jasno o příčinách prohry.

„K výhře chybělo i za stavu 2:2 poměrně mnoho. Při počtu našich tréninků je těžké, aby kluci vydrželi s Chrudimí fyzicky po celou dobu utkání. Síla soupeře je prostě někde jinde než naše. A já jsem tak moc spokojený s výsledkem a hlavně s výkonem, který jsme předvedli," dodal Brychta.

Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 2:4 (0:2) stav série 0:2
Branky: 25. Sop, 34. Hrdina – 3. Dentinho, 12. Felipe, 35. Douglas, 37. Oliva.
Slavia: Krajč – Šimon, Žampa, Hrdina, Filinger, Vejvoda, Čonka, Sop, Míča, Rott, Matějka. Trenér Brychta.
FK ERA-PACK Chrudim: Meller – Max, Dentinho, Vladyka, Oliva, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík. Trenér Bartůšek.

Text: David Nejedlý Foto: Jiří Růžička

Celý článek a fotogalerii na webu Pražský Deník naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700