Autor: Pražský Deník   Vloženo dne: 20.3.2013

Na předposlední kolo Chance Futsal ligy budou rádi vzpomínat v pražském Edenu. Futsalisté Slavie si v něm poradili v přímém souboji o setrvání v soutěži s plzeňským Indossem. S jídlem ale jak známo roste chuť, a tak chtějí Pražané v závěrečném souboji zaútočit na play-off. „Utkání rozhodla naše větší síla v zadních řadách, kde od začátku hráli ti nejzkušenější. Kluci nejen dobře bránili, ale podíleli se i na gólech, a to hlavně ve chvíli, kdy se lámal zápas, tedy ve druhé půli za stavu 3:3," hodnotil duel šťastný kouč Slavie Martin Brychta, jehož tým odehrál střetnutí s Plzní před skvělou diváckou kulisou.

„Fanoušci nás neskutečně podrželi, jejich podpora byla velmi důležitá," poděkoval lodivod.

„Záchrana je pro nás mimořádně důležitá. Před sezonou jsem si ovšem myslel, že budeme atakovat příčky ve středu tabulky. Realita je ale taková, jaká je. Nemáme totiž prostředky k tomu, abychom trénovali častěji, mužstvo proto není schopné jít výkonnostně nahoru," našel příčiny deváté příčky červenobílých. Ta se ale může v posledním dějství ještě vylepšit.

„Samozřejmě si přejeme účast v play-off. Dobře ale víme, že by pro nás neznamenala víc, než tři zápasy proti ERA-PACKU Chrudim. K tomu musíme vyhrát na Helasu Brno a doufat, že nebude Kladno bodovat doma s Teplicemi," rozkrýval možnou cestu do bojů o medaile.

Jak tedy na Moravany?

„Upřímně řečeno, není to ani tak moc o naší hře, ale o výkonu Brna, které má lepší hráče než my. Stejně tak by ale měly podstatně kvalitnější Teplice přehrát Kladno. Uvidíme tedy, kdo koho podcení a jestli se tak vůbec stane," dodal Brychta.

V play-off se už nachází jiný celek metropole, Bohemians. Klokani tentokrát zvítězili na půdě beznadějně poslední České Lípy 9:6 a zajistili si čtvrtou pozici.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700