Autor: Pražský Deník   Vloženo dne: 5.2.2013

Pro tři důležité body dokráčeli v šestnáctém kole Chance Futsal ligy hráči pražské Slavie. I po výhře 8:2 nad Českou Lípou se ale nacházejí mezi mlýnskými kameny. Šest zápasů před koncem soutěže ztrácejí z deváté příčky jediný bod na účast v play off, dvoubodový náskok na sestupovou pozici jim ale klid nedává. „Šlo o klíčové střetnutí," přiznal kouč sešívaných Martin Brychta. „To bylo také od začátku znát. Zatímco Česká Lípa přijela uvolněná s touhou zahrát si dobrý futsal, tak my hráli v jakési křeči. Brzy jsme inkasovali nešťastný gól, a tak to s námi nevypadalo vůbec dobře," pokračoval šestačtyřicetiletý stratég.

„To, že vše dopadlo dobře, bylo především o naší trpělivosti při hře na kvalitní presink soupeře," našel příčiny vítězství uznávaný lodivod, který byl rád za několik výrazných individuálních výkonů svých svěřenců.

„Zápas se vydařil především našemu gólmanu Krajčovi, který nás podržel při řadě šancí České Lípy, a díky němuž jsme mohli odstartovat obrat. Defenzivu řídil kapitán Matějka. Dobře hrál i mladý útočník Sop. Samotnou kapitolou je pro nás účast Ivo Ulicha, který skvěle zvládá roli takzvaného žolíka," vyzvedl osobnosti muž, který se soustředí spíše na boje o záchranu, než na možné play off.

„Myšlenky na osmé místo na nás přijdou vždycky po vyhraném zápase. Já je ale beru spíš v oblasti hecování. Čeká nás tvrdá práce v bojích o záchranu. Musíme se soustředit na domácí zápasy s Plzní a s Teplicemi. Nerad bych, abychom o všechno hráli v posledním utkání na Helasu Brno," přidal svůj pohled na věc trenér, jenž má záchranu dobře propočítanou. „Před sezonou jsem si myslel, že bude stačit dvacet dva bodů. Teď to ale vidím jen na dvacet. Schází nám tedy šest bodů," doplnil Brychta.

SK Slavia Praha – FC Démoni Česká Lípa 8:2 (4:1)

Sestava a branky Slavie: Krajč, Kučera – Wojnar 1, Srkal, A. Hrdina, Míča 1, Sop 1, Čonka, Matějka, Filinger 1, Vejvoda 1, Vandas 1, Ulich, Rott 2. Trenér Brychta.

Text a foto: David Nejedlý, Pražský Deník
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700