Autor: Pražský Deník   Vloženo dne: 20.9.2012

Po čtyřměsíční pauze se vrací do sportovních hal nejvyšší futsalová soutěž. V pátek 14. září od 20 hodin proti sobě stanou všechny prvoligové kluby. Společným výkopem tak dvanáct celků zahájí Chance Futsal ligu, na jejímž konci vyvstane nový mistr České republiky. Titul obhajuje Era-Pack Chrudim, metropoli bude v soutěži zastupovat loni stříbrný oddíl Bohemians 1905 a SK Slavia Praha, jež skončila těsně před branami play off. O plánech do sezony, ale i o pražských soupeřích, jsme si povídali s osmadvacetiletým českým reprezentantem a členem chrudimského celku Lukášem Rešetárem.

„Naším cílem je samozřejmě obhajoba titulu, abychom se tak i v následující sezoně dostali do UEFA Futsal Cupu, ve kterém se chceme letos probojovat do elitní fáze. Proto jsme rozšířili kádr na šestnáct, což je na Chance Futsal ligu moc, ale na evropské poháry tak akorát," vysvětluje útočník, jenž vidí i mezi tuzemskými celky možné soupeře.

„Jako každoročně bude silné Tango Brno, i když tomu se už tradičně daří především v základní části, nikoliv v play off. Mezi favority řadím i Bohemku, kterou sice opustilo duo Marek Kopecký a Tomáš Koudelka, ale zase přišli Zdeněk Sláma s Davidem Fričem. Proto nebudou určitě slabší než loni a mohou nás potrápit a možná i porazit," pokračuje reprezentant, který se zajímá i o dění v druhém pražském celku, ve Slavii.

„Ta by podle mě měla bojovat o play off. Důležité bylo, že se do ní vrátil Martin Brychta na pozici trenéra. Červenobílí zažehnali ekonomické potíže, a tak musíme i s nimi počítat," dodává Rešetár.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700