Autor: iDnes.cz   Vloženo dne: 5.4.2012

Zatímco Pavel Řehák byl důrazný a pro každou obranu nepříjemný útočník, syn Josef gólům zabraňuje. Je brankářem slávistického dorostu. O víkendu ovšem tátu napodobil - dal kuriózní gól přímo z výkopu. Jeho kopací techniku možná dopilovalo působení v našich futsalových juniorských týmech a B týmu, kde tuto sezónu pravidelně nastupoval, a to velmi úspěšně, byl velmi platným členem základní sestavy. Ovšem ne v brance, ale v poli! Třeba tímto půjde v šlépějích Davida Bičíka, který v našem mužstvu hrál také v poli, od svých 16 let. David Bičík to dotáhl na kapitána mužstva, byl velkou oporou, a jedním z hlavních strůjců postupu klubu do nejvyšší futsalové soutěže. Tu si kvůli povinnostem ve velkém fotbalu víceméně nezahrál, přesto patři k hlavním legendám historie našeho klubu. Po úspěšném fotbalovém angažmá ve Slovanu Bratislava, táhne nyní k mistrovskému titulu Liberec. Třeba mladý Pepa Řehák jednou takto potáhne k dalšímu titulu Slavii. Jeho "šibenice" proti Brnu byla parádní!

"Nebylo to chtěné," přiznal sedmnáctiletý gólman. "Chtěl jsem kopnout míč co nejdál a do strany. Ale nepovedlo se mi to a svou roli v tom sehrál i vítr."
 
Vší silou kopl do míče, který po několika vteřinách dopadl na hranici pokutového území soupeře a odrazil se přímo do šibenice. A nebohému gólmanovi soupeře propadl mezi rukama.
 
Ale Řehák tohle všechno neviděl. Ihned po výkopu totiž věnoval pozornost trenérovi, jenž brankářský talent zpražil, že rozehrává špatně.
 
"Křičel na mě, že mám rozehrávat do strany. V tom kluci začali řvát, tak jsem zbystřil a zjistil jsem, že jsme dali gól," popsal mladý Řehák, jehož vzorem je Iker Casillas z Realu Madrid.
 
Slavia tímto gólem zvýšila vedení na 4:2 a nakonec zápas dorostenecké ligy nad Brnem vyhrála 6:2. Hrálo se na strahovském stadionu Přátelství.
 
Sedmnáctiletý brankář je synem slávistického srdcaře, jenž za tým z Edenu hrál a později ho trénoval. Pomáhal hlavnímu kouči Karlu Jarolímovi, a podílel se tak na dvou mistrovských titulech a historickém postupu do Ligy mistrů. Nyní oba trénují v Saúdské Arábii v klubu al-Ahlí Džidda. "Když jsem to tátovi říkal, tak tomu ani nechtěl uvěřit," uvedl gólman, kterého nyní trénuje Luboš Přibyl, bývalý slávistický brankář. "Jestli jsem od něj něco fotbalově zdědil? Možná cit pro hru."
 
A co nenávist ke Spartě, kterou je Pavel Řehák proslulý? "K tomu jsem od malička vedený," usmál se. "Ale musí to být ve sportovních mezích."

Článek a video na iDnes naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700