Vloženo dne: 4.6.2012

Spolupráce a hráčská pomoc klubu sálového fotbalu Chemcomexu byly jedním z aspektů, které v loňské sezóně pomohly udržet naše mužstvo v nejvyšší soutěži. S vedením tohoto klubu jsme si před sezónou řekli, že po jejím uplynutí vyhodnotíme přínos pro jednotlivé strany, a podle toho pak učiníme dohodu, zda ve spolupráci budeme pokračovat, nebo ne. Je jistě pozitivní zprávou, že obě strany byly s přístupem i fungováním spokojeny a spolupráce bude pokračovat i v dalším období, které ještě budeme konkrétně specifikovat. Při předběžných jednáních se projednává tříletá lhůta stále se prohlubujících partnerských vztahů a stále užšího a bližšího fungování obou klubů.

Společným cílem je sportovní stabilizace mužstva. Poté co se velmi úspěšně daří stabilizovat klub po ekonomické stránce, neměl by A tým bojovat pouze na úplném konci tabulky, a hrát o záchranu. Prezident klubu Daniel Kolman k tomu říká: "Zůstáváme pokorní a naším hlavním cílem bude sice opět záchrana v nejvyšší soutěži, ovšem pevně věřím že ne již pouze zoufalá záchrana, ale spíše hra v klidné polovině tabulky, a budování a tmelení mužstva pro roky následující. Máme na čem stavět. Opět poměrně radikálně zvyšujeme počet tréninkových jednotek a vracíme vše do normálních kolejí. Ovšem velmi poučeni těžkým obdobím, kterým jsme společně s klubem prošli."

Při společných jednáních jednoznačně zaznělo, že prioritou je udržení kádru, který se velmi úspěšně prezentoval ve druhé polovině uplynulého ročníku. "Žádné posily nakupovat určitě nebudeme, na to klub po ekonomické stránce nemá prostředky. Ale i kdyby je měl, myslím že by je nemusel investovat. Na soupisce Slavie je několik kvalitních hráčů, kteří do loňského ročníku nezasáhli, nebo odehráli minimum času, především ze zdravotních důvodů, a nyní mohou být velkým přínosem, a i kádr Chemcomexu obsahuje několik velmi zajímavých jmen. Tito hráči by se v rámci spolupráce mohli objevit v dresu Slavie, a my o to určitě budeme usilovat. Vše je nyní v jednání," pokračoval Kolman.

To však mluvíme o jménech, která se prozatím v dresu Slavie neobjevila. Ta známá, která patřila k oporám jako Rott, Fichtner, Krajč, nebo Havrda, bychom i nadále měli vídat na palubovce v Edenu, v sešívaném dresu. Poslední jmenovaný Ondřej Havrda, byl během uplynulého víkendu v rámci finálového turnaje Ligy mistrů sálového fotbalu vyhlášen nejlepším defenzivním hráčem turnaje.

Mnoho dalších zajímavých pozitivních novinek souvisejících se spoluprací s Chemcomexem je již domluveno, a my o nich budeme informovat v nejbližší době. Jsou věci, které se musí dozvědět jako první hráči :))
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700