Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 6.6.2011

Úvodem především děkuji všem, kteří projevili zájem o slávistický futsal, dění kolem něj, a snaží se pomoci s jeho záchranou. Přede všemi smekám kloubouk. Je začátek června. Co nás tedy čeká dále? Dle pokynů řídícího orgánu futsalových soutěží, tedy Komise futsalu Českomoravského fotbalového svazu, se licenční řízení pro nejvyšší futsalovou soutěž bude konat v sobotu 18. června 2011 v sídle ČMFS na Strahově. Čas pro záchranu sešívaného futsalu se nám tak mírně prodloužil. V licenční komisi zasednou pánové Šrámek, Topol a Stanislav Rýznar,

který spolurozhodoval i o osudu Slavie fotbalové, která k radosti nás všech slávistických fanoušků licenci pro nejvyšší fotbalovou soutěž obdržela.

Do pátku 17.6.2011 musíme zaslat sekretariátu ČMFS závaznou přihlášku pro příští ročník nejvyšší futsalové soutěže a doklad o uhrazení startovného. Tím budeme závazně přihlášeni do licenčního řízení pro následující sezónu, a krok zpět poté již není možný.

Proto i Ty, pokud aspoň trochu můžeš, napiš na e-mail: futslaviste@slaviafutsal.cz, pošli příspěvek na transparentní účet klubu a pomoz zachránit pro Slavii futsal! Přidej se k opravdovým slávistům, kteří ukázali, že umí táhnout za jeden provaz, když je to opravdu potřeba!

Poté co jsme vás, slávistickou veřejnost, oslovili s žádostí o pomoc, jsme úplně nevěřili že se to může podařit. Ale nyní jsme jen krůček od toho, abychom mohli o licenci pro 1. ligu úspěšně požádat! Obrovskou motivací a hnacím motorem pro další práci nebyly jen vzrůstající dary na dárcovském transparentním účtu, ale také vaše vzkazy, které jsem mohl číst a byly pro mou další práci pro Slavii obrovskou vzpruhou.

"Pro spoustu lidí je Slavie srdeční záležitostí a snad každý fanoušek, který chodí na zápasy, vděčí Slavii za mnoho skvělých zážitků a krásných vzpomínek. A myslím, že za to všechno má cenu vzdát se nějaké té koruny." Slova jednoho z dárců, která velmi potěšila. Díky moc.

Nyní máme vybráno na transparentním účtu téměř 130.000,- Kč. Peníze nám darovaly i další podnikatelské subjekty, které využily standardně náš běžný účet. Otevřeně říkám, jak se situace vyvíjí. Jak jsem již několikrát deklaroval, hrajeme čistou hru, nemáme co skrývat. Takže v tuto chvíli nám chybí přibližně 170.000,-Kč. Vybrané peníze budou použity především na úhradu dluhů za pronájem sportovních hal pro účely tréninků A týmu a juniorských týmů, pořádání mistrovských utkání, či startovného a doplacení kauce na sezónu následující...

Dokážeme v následujících čtrnácti dnech dovybrat potřebnou částku? Věřím, že ano. Co mají společného pokladní, knihovnice, advokát a duchovní? Všichni se stali Futslávisty a spolu s dalšími 91 lidmi se rozhodli dát dohromady celkem 125 000 Kč. Slavie má fanoušky prostě všude. Najdou se další opravdoví slávisté, kteří ctí to krásné heslo, že "Sešívaní drží spolu" a dotáhneme záchranu slávistického futsalu do konce?

Možná se při počtu lidí, kteří se ke Slavii jako fanoušci hlásí zdá tento počet málo. Mně však ne. Tito lidé ukázali fantastickou vlastnost nenechat ve štychu druhého, když to potřebuje... ukázali soudržnost, a chtějí pomoci milovanému klubu, pomoci Slavii. A i kdyby se našel pouze jeden člověk, kterému osud Slavie není lhostejný, již to by stálo poklonu... Navíc to motivuje i nás, vedení futsalové Slavie. Nevzdáme se, budeme bojovat dokud to půjde.

Nyní, když se osud fotbalové Slavie ubírá pozitivním směrem, pomozte i Vy další zachránit Slavii futsalovou, a napište na email: futslaviste@slaviafutsal.cz ! Podpořte i ostatní fanoušky, kteří říkají: "Držím Vám pěsti a věřím že To zvládneme !!! Slávisti musí držet spolu!" nebo "Hlavně ať to vše dobře dopadne ;) Držte se! Moc vám fandím, byla by škoda zániku! SKS navždy!!!" Ti všichni už jsou s námi na jedné lodi, a vrhli se do těžké bitvy za sešívaný futsal.

Snažíme se jednat i se subjekty, které nyní vlastní naši "fotbalovou matku". Pro ty je logicky prioritou stabilizace fotbalového klubu, jehož další prosperita a fungování je i naším přáním, protože jsme slávisté, což všichni víte. Říkám to proto, aby jste věděli, že nesedíme s rukama v klíně a nečekáme jen na vaši pomoc. V současné chvíli je však klíčová, abychom dostali prostor pro další jednání.

Na tomto místě bych si dovolil poděkovat všem Futslávistům a Futslávistkám, váženým pánům a dámám, kteří rozhodli slávistický futsal podpořit, ač to z počátku vypadalo beznadějně. Věřím, že s lidmi jako jsou Oni se nám společně podaří vkročit do nové sezóny. Snad nikoho neurazím, když jmenovitě poděkuji:

Vladimírovi Adamcovi, Bohuslavu Artmanovi, Andreji Bárové, Jirkovi Bauerovi, Janovi Benkovi, Miroslavu Beránkovi, Honzovi Bohatovi, Tomášovi Burkovi, Pavlovi Čermákovi, Petrovi Čejkovi, Jiřímu Čihákovi, Janě Dlouhé, Josefu Doležalovi, Zdeňkovi Dřevikovskému, Jakubovi Dvořákovi , Peterovi Fajnorovi, Rudovi Fichtnerovi, Honzovi Formanovi, Tomášovi Hajdůškovi, Pavlovi Hořínkovi, Štěpánovi Hrubému, Jirkovi Jaklínovi, Aleši Jandačovi, Robertovi Jirmanovi, Liborovi Jonášovi, Janě Kaufnerové, Lukášovi Kervitcerovi, Pavlovi Kohoutovi, Markovi Kopeckému, Honzovi Košťákovi, Jirkovi Kotvovi, Janu Koutnému, Michalovi Královi, Jiřímu Krulovi, Zdeňkovi Křivánkovi, Jirkovi Kučerovi, Michalovi Kutálkovi, Janu Kvapilovi, Honzovi Kyjovskému, Petrovi Linhartovi, Pavlovi Liškovi, Janu Liškovi, Jiřímu Lukšů, Petrovi Lupienskému, Bohuslavu Machovi, Honzovi Macháčkovi, Matěji Markovi, Tomáši Mokrétmu, Martinovi Moulisovi, Lukášovi Müllerovi, Markétě Musilové, Leošovi Navrátilovi, Filipovi Němcovi, Tomášovi Němcovi, Tomášovi Nikodýmovi, Slávistickým novinám a celé její redakci, Štěpánovi Opluštilovi, Radimovi Paříkovi, Lukášovi Pecinovi, Vláďovi Pekovi, Ondřeji Pelcovi, Lubošovi Pelikánovi, Petrovi Pěničkovi, Pavlovi Peškovi, Tomášovi Petráňovi, Jiřímu P., Miroslavu Pomikalovi, Pavlovi Polákovi, Petrovi Popovičovi, Vítězslavu Protivnému, Karlovi Ptáčkovi, Vítovi Reichmannovi, Ondřeji Rigocimu, Václavu Rybaříkovi, Tomášovi Sobkovi, Davidovi Stránskému, Michalovi Svatoňovi, Tomášovi Šedivcovi, Tomášovi Štampachovi, Petrovi Štěpánovi, Radmile Štěpánkové, Františkovi Študentovi, Richardovi Šubrtovi, Petrovi Švábovi, Václavu Téglovi, Jaroslavu Tomečkovi, Ivo Ulichovi, Honzovi Vágnerovi, Davidovi Vachulkovi, Petře Vernerové, Ondřejovi Voskovi, Miloslavu Žánovi a Miloslavu Žemličkovi za jejich podporu.

Jste skvělí a slávistickým důkazem, že držíme spolu. Pomohou i další?

Všechny články k tématu můžete číst zde !

S hlubokou úctou

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan Kolman

Předseda SK Slavia Praha – Klub Futsalu FIFA

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700